לחצו כאן כדי לעבור לתחילת המאמר
הצטרפו לניוזלטר השבועי

לקבלת עדכונים באימייל




סודות של בלבוסטה, חלק ב'

סודות של בלבוסטה, חלק ב'

עוד כמה עצות פשוטות להפוך את עצמך ל"כוהנת הגדולה" של ניהול הבית.

מאת

הקליקו כאן כדי לקרא את חלקו הראשון של המאמר: סודות של בלבוסטה, חלק א'

לא נולדתי עם כושר ארגון. את מיומנויות ניהול הבית הנוכחיות שלי למדתי מהחיים, והן נולדו מתוך צורך ללמוד מתוך הטעויות שלי עצמי. הייתי רוצה לשתף אתכם בכמה טיפים שהפכו את חיי לפחות לחוצים. גם במאמר זה חילקתי את העצות שלי לכמה תחומים:

ארגון משק הבית

סלי אחסון: נראה שהרעיון הזה מגוחך ופשוט, אבל הוא באמת עוזר. בדקו כל חדר בביתכם שזוכה לתנועה ערה, וקנו סלסילות אחסון זולות שמתאימות לריהוט. סלסילות גדולות שנשארו ממתנות שקיבלתם יכולות להיות מצוינות למטרה זאת. אפשר למצוא סלסילות נצרים, פלסטיק, חוטי מתכת, קנווס, סקיי ועוד אינספור צורות ומידות. כשאין לכם זמן לסדר באמת, ואתם צריכים להביא את הבית למצב סביר לקראת אורח שמגיע בהפתעה (או כדי לשמור על שפיותכם), דחפו את הצעצועים, הספרים וכו' לתוך הסלסילה. אפילו ילד בן שנה יכול לעשות את זה.

מקומות קבועים: קבעו מקום קבוע לנעליים, תיקים, מעילים וכו', והיו עקביים בדרישה להשתמש בהם. כדי לשמור שהקולבים לא ייעלמו בתוך הארון, קבעו על המוט מקום שמיועד אך ורק לקולבים ריקים, והניחו שם כל קולב ברגע שאתם מסירים ממנו בגד. מתלה מסודר ליד דלת הכניסה, יכול לחסוך מהאורחים שלכם את הכורך להשאיר את חפציהם פזורים על הספה.

חפצים מועילים: שימו לב למוצרים שלדעתכם יוכלו להקל על חייכם. לדעתי, ארוניות ארגון, ווים לקיר, מדפים וסלסילות אחסון מועילים מאוד, וכשהם מתאימים לעיצוב של החדר, אפשר באמת ליהנות ולהגדיל את מרחב המחייה. נסו להשתמש בלוח מחיק במטבח, כדי לכתוב דברים שצריכים לעשות ולזכור או מוצרים שצריכים לקנות כשהם נגמרים. אם לא תצטרכו לערוך בדיקת מלאי מקיפה או להסתמך על הזיכרון לפני שאתם יוצאים לחנות, זה יחסוך לכם זמן רב.

הקץ לניירת: בעבר, הייתי מחזיקה תיקיות למתכונים, חשבונות וכו'... אבל יש לי רעיון להקל גם בכיוון הזה. אני עדיין מחזיקה ארונית תיקיות קטנה, אבל עד כמה שאני יכולה, אני משלמת את החשבונות ומנהלת את חשבון הבנק דרך האינטרנט. זה לבדו יכול לצמצם מאוד את הטיפול בניירת.

תכנון ארוחות

ארוחות: אם הארוחה העיקרית היא תוהו ובוהו אצלכם, נסו רעיון חדש. מהר מאוד תדעו אם זה מתאים לכם או לא. אני מעדיפה לדאוג שהבית יהיה מצויד בבסיס התזונתי שכולל משהו שאני בטוחה שממנו כולם יאכלו, ולצאת מתוך זה. הגישה שהייתה הכי נוחה כשהייתי רווקה, ועם זאת, שמעולם לא הצלחתי ליישם כאם, הייתה לבשל דבר אחד לארוחה העיקרית ולגרום לכולם לאכול את זה. זה פשוט לא עובד בבית שלנו, אז אני אפילו לא מתאמצת לנסות. אם הילדים שלכם יותר גמישים בתחום הזה, בררו מה הם אוהבים לאכול ואתם יכולים להכין בקלות, קבעו תפריט, וצאו לקניות כשאתם יודעים מה אתם צריכים עבור הארוחות האלה.

שיהיה בריא: גיליתי גם שטוב להציע אלטרנטיבות בריאות שתמיד אפשר לקחת, אם לא רוצים לאכול את מה שבישלתם. אל תרשו להם לנשנש שטויות רק בגלל שאתם מפחדים שמא הם ירעבו. רק הגדול שלי כבר מעט יותר נועז באכילתו, והצעירים יותר, נו... לא ממש. אז אני תמיד אומרת להם שגבינה, פירות או ירקות הן האפשרויות היחידות שלהם אחרי זמן הארוחה. אם הם רעבים באמת, אז הם יאכלו את זה, ואם לא, סימן שסתם בא להם חטיף.

פנאי/שבת

הכנות מוקדמות: כמו בכל דבר אחר, ככל שמתכוננים טוב יותר מראש, ככה פחות לחוצים כשהאורחים מגיעים. יש אנשים שיש להם רשימה של דברים שצריכים להכין לשבת והם נצמדים אליה בנאמנות. אחרים מאצילים סמכויות על בני משפחתם כדי שהדברים יתבצעו. לא משנה מה שעובד אצלכם, בטוח שהוא יעבוד טוב יותר אם לא יחכה לרגע האחרון.

אם אתם לא יכולים להתמודד עם הדחת כלים, השתמשו בכלים חד פעמיים נאים

הקלו על עצמכם: באופן עקרוני, חשבו על התחומים שהכי מלחיצים אתכם, ושאפו להפחית ככל האפשר את הלחץ בתחומים האלה. אם אתם לא יכולים להתמודד עם הדחת כלים, השתמשו בכלים חד פעמיים נאים. אפו ובשלו ככל האפשר מראש, ונצלו בצורה הטובה ביותר את נפח המקפיא שלכם במקרה הצורך. אם אתם מעדיפים להיות יותר ספונטניים, התבססו על מתכונים שאתם יודעים שאתם יכולים להכין במהירות, והשתמשו בחומרים הנמצאים בהישג ידכם כדי לחסוך ריצות של הרגע האחרון לחנות. אם מישהו מציע להביא איתו משהו, אל תחששו לבקש משהו שתוכלו להשתמש בו באמת, כמו משקה קל או מיץ ענבים, אם אתם לא צריכים יין או פרחים.

בדקו מתכונים חביבים כדי לגלות איפה תוכלו לעגל את הפינות. לדוגמא, אהבתי להכין מרק תות צונן ממתכון שכלל בין מרכיביו גם תותים טריים, יין אדום, סוכר ומי קרח. פעם השתמשתי בלית ברירה במיץ ענבים ובתותים קפואים, וזה יצא הרבה יותר פשוט, שלא נדבר על זה שגם יותר טעים. אל תחששו לנסות ולקחת סיכונים. לפעמים המנות הכי מוצלחות נולדות מטעויות קולינריות.

הכירו בגבולותיכם: אל תייסרו את עצמכם אם אתם נאלצים להגיד לאורח פוטנציאלי שתשמחו לארח אותו... בשבוע הבא. אם אתם מרגישים שחגגתם יותר מידי ואתם זקוקים למנוחה, הכניסו אותה ללוח הזמנים שלכם. ערכו לעצמכם סדרי עדיפויות. בדיוק כמו מקלחת וכוס קפה שקטה, זה יכול לתת לכם את ההזדמנות הנחוצה כל כך להירגע, לחשוב ולהתרענן. ולמה לא? מגיע לכם!

18/10/2009

אוהבים את האתר? עזרו לנו ליצור עוד מאמרים וסרטונים.
aish.co.il קיים אך ורק בזכות התמיכה שלכם.
התגובות למאמר הנן הדעות האישיות של כותביהן. התגובות מפורסמות בהתאם לשיקול הדעת של המערכת, אנא שמרו על שפה נקיה ואדיבה.

תגובה למאמר:

  • כתובת האימייל לא תוצג.


  • 2000
שלח תגובה
stub