סעודת פורים שונה מכל סעודה אחרת בשנה היהודית. בנוסף לאוכל טעים ולהרבה אלכוהול, הסעודה מתאפיינת באווירה ליצנית ומחוספסת – כלי מיתר חורקים, אקורדיון משנות הששים וגברים מבוגרים רוקדים יחד במשך שעות ברציפות...

להלן ההלכות הנוגעות לסעודת פורים:

הלכות סעודת פורים

  1. זמנה של סעודת פורים, ביום החג. נוהגים למשוך את הסעודה עד לאחר שיחשיך.

  2. אף על פי שהסעודה מסתיימת רק לאחר רדת החשיכה, אנחנו עדיין מוסיפים את "על הניסים" לברכת המזון.

  3. אם פורים יוצא ביום ששי, סעודת החג נאכלת בבוקר, כך שלאחר שהיא תסתיים, עדיין יישאר מספיק זמן על מנת לסיים את ההכנות לשבת.

  4. ראוי לערוך סעודה חגיגית יותר מהרגיל בליל פורים. יש הנוהגים לאכול גם בבוקר ארוחה הכוללת לחם.

  5. מצווה לשתות יין, (או שאר משקאות אלכוהוליים), עד שלא מבחינים בין "ארור המן" ל"ברוך מרדכי".

  6. אף על פי כן, אין להשתכר במידה שתפגע בקיום המצוות – כגון נטילת ידיים, אמירת ברכת "המוציא", ברכת המזון ותפילות מנחה ומעריב. אין זה ראוי לברך את ברכת המזון או להתפלל, אם שתויים מדי.

  7. אם לאדם יש תקציב מוגבל, יהיה זה נכון להפחית בהוצאות הסעודה ולהרבות במתנות לאביונים.