תחילת השנה היהודית היא תקופה שנועדה לחזרה בתשובה, לעבודה על תכונות והרגלים משובשים שמסתירים את האני האמיתי שלנו.
אבל מה אם אין לך שום תפיסה עצמית בריאה לחזור אליה?
מה אם הפגמים והליקויים אינם מְעידות או כישלונות, אלא הנורמה עצמה? לא השפעה ממוקדת של מעשה רע או תכונה גרועה, אלא הצורה שבה אתה רואה את עצמך – והדרך שבה (כנראה) רואים אותך גם האחרים?
מה אם אלה שהיו אמורים לבנות את הדימוי העצמי החזק והבריא שלך – כדי להשלים את יצירתם אותך – עשו בדיוק את ההפך? מה אם הם השפילו אותך, ביישו אותך, הרגילו אותך לחוש חלש ותלוי כדי לחזק את עצמם?
לאן אתה יכול לחזור במקרה כזה?
ילדות
גדלתי במה שנקרא בפי הפסיכולוגים "משולש משפחתי" של אבא אמא וילד. התופעה הזאת כל כך נפוצה בעברם של גברים המתמודדים עם הומוסקסואליות, שנתנו לה שם. אב מרוחק או לא-רלוונטי, אם חנוקה-רגשית או זקוקה לעזרה, ובאמצע ילד – בלי אף מבוגר שיכול להנחות אותו אל הבגרות הגברית. ילד שהגבריות מסמלת עבורו ריחוק מאיים ומסוכן. ילד שגדל בהרגשה שהוא שונה מילדים וגברים אחרים, ובכל זאת כמֵהַ להשתייך ולהתחבר אליהם, בגבריותו.
כשהייתי בן חמש או שש, הגיעה בת דודה שלי עם החבר שלה – גברתן שרירי – למסיבה משפחתית. השלכתי את עצמי לחיקו, טיפסתי על כתפיו, והוא זרק אותי באוויר, התגושש אתי ושיחק אתי, כמו שאבא שלי בחיים לא עשה. כל כמות של תשומת לב שהוא הרעיף עליי, לא סיפקה אותי. המבוגרים עקבו במבוכה אחרי האינטנסיביות שבה נטפלתי אליו, עד שלבסוף הפרידו בינינו ושלחו אותי לישון.
השימוש בגבריותו של הזולת יכולה להוות רק תחליף זמני לדימוי עצמי גברי אמיתי
שנים אחר כך, כשפסעתי אל תוך עולם ה'גאים' בתור בחור צעיר, ראיתי את אותו הדבר – גברים מנסים נואשות ליצור קשר עם גברים אחרים. עם הזמן, הכמיהה הזאת הופכת להיות מינית, בבארים ומפגשים של 'גאים', הלבושים כמו קריקטורות של "מאצ'ואים". חברת ההומואים הייתה מלאה בגברים כמוני: נערים שעדיין מנסים, בכל כוחם, לפצח את צופן הגבריות האמיתית.
אבל השימוש בגבריותו של הזולת יכול להוות רק תחליף זמני לדימוי עצמי גברי אמיתי. ולכן, עבור רוב הגברים ההומוסקסואלים, הופך החיפוש לסדרת היכרויות כפייתית ועקרה.
גברים מבוגרים יותר, שלא הצליחו למצוא את מאהב החלומות שישקיט את רעבונם הפנימי, ומגלים שחִינם הולך ונעלם, מחפשים צעיר-נערי למערכת יחסים נצלנית, שאינה אלא חיקוי ציני לקשר אב-בן אמיתי. הקשרים האלה ניצלו את הכמיהה הרגשית שלי, ואני התפעלתי לגלות שהפכתי לאדם מבוקש, בשל גילי הצעיר וחוסני הגופני.
המרדף אחר פורקן מיני ורגשי, יצר אצלי חוויות עוצמתיות. סוף סוף הרגשתי אהוב ומקובל בחברת הגברים. גדלתי עם תפיסה עצמית מעוותת שאני שווה פחות מגבר, וכעת, מערכת תפיסתית מעוותת לא-פחות, הציעה את עצמה כ"פתרון" לפגיעה המוקדמת. בהתחשב בבית שממנו באתי, קל היה לי להרגיש ש"יציאה מהארון" תהווה עבורי "חזרה הביתה". האם לא זאת משמעותה של תשובה – לחזור לאני ה"אמיתי" שלך?
להישיר מבט אל האמת
כדי לפתור בעיות חייבים קודם כל להודות בקיומן.
אפשר להתכחש להן – אך אז חייבים להמשיך להכחיש, גם כשהמציאות סביבך מתעצמת והולכת. כבר מהפיתול הראשון של שיעבוד עצמי לשקר, תוכל לבנות לעצמך עולם קטן ומפותל משל עצמך – כמו שבלול.
בדור הנרקיסיסטי שלנו, דיבורים על "לחזור לאני האמיתי שלך", יכולים להזין השתבללות מזיקה כזאת של ביטחון עצמי ריק מתוכן, או לכסות על רגשי נחיתות, מבלי להוביל לחשבון נפש אמיתי וכן. הדיבורים הללו יכולים לשמש לשזירת פקעת של תירוצים, במקום להוביל החוצה, לעורר את הרצון למצוא אמת – ולחיות על פיה.
בקבלה מכנים את יכולת ההונאה העצמית הזאת 'קליפה'. בעולם הגשמי שבו אנו חיים, טווח הראייה הרוחני שלנו מוגבל ומעורפל, ואנחנו מושפעים מהשקר.
הגלימה המהודרת של 'להיות קרבן' משקיטה חלק ניכר מהמצוקה הפנימית
בדורנו, יכולים אלה שמתמודדים עם הומוסקסואליות לעטוף את עצמם בתעתועי 'גאווה' ו'חופש'. הגלימה המהודרת של 'להיות קרבן' משקיטה חלק ניכר מהמצוקה הפנימית – לזמן מה. החיפוש שאינו יודע שובעה אחר משהו אחר, נפרש ומונף כמעֲלָה במקום חיסרון. כמה נפלא להרגיש סוף סוף שאתה שווה לא פחות מגבר נורמלי - על ידי ההצהרה הברורה שאתה פשוט משהו שונה לחלוטין מיסודו.
אבל זוהי זהות שקרית. כפי שנוכחתי לראות, הצהרות אמיצות כאלה אינן שמות קץ לחיפוש הכפייתי אחר הגבריות. אין בהן פתרון או התגלות של הזהות האמיתית. המנטליות הפורנוגרפית של חלק מהתרבות ההומוסקסואלית, מתמקדת בחוזק הגופני ובמראה החיצוני, ומרחיקה עוד יותר את העימות עם האני הפנימי האמיתי.
המאבק שלי
אם כן, הצעד הראשון בתשובה הוא להבין בבירור שנעשתה שגיאה. התורה דורשת מכל אדם להודות בפיו על עבירותיו, לבטא אותן בקול. הווידוי הזה לא מיועד לאף אחד אחר חוץ מאשר לעצמנו. א-לוהים, הרי, כבר יודע.
אולי זה נשמע פשוט, אבל כל אדם מצדיק את הטעויות שלו, וקשה מאוד לפרוץ הסוואה שקרית שבנינו סביב עצמנו כדי להסתיר חללים עמוקים של כלימה ופחד.
המערכה הראשונה שלי הייתה על אמיתות התפיסה שלי. לא מצאתי את האושר והמימוש המובטחים בחברה ההומוסקסואלית – למרות כל מה ש"כולם" ידעו ואמרו לי - והתחלתי לחפש אחר העובדות האמיתיות.
גיליתי שאין ביסוס מספק לטענה שהומוסקסואליות מוטבעת מבחינה גנטית או ביולוגית. לעומת זאת, למדתי שרקע משפחתי דומה לשלי, נפוץ מאוד בין גברים עם דחפים הומוסקסואליים. גיליתי שמייסדיה הגדולים של הפילוסופיה – מפרויד ויונג עד לשנות ה-60 – תיארו כיצד הבעייתיות בבתים האלה הובילה למשיכה הומוסקסואלית. למדתי שמחקריהם מעולם לא הופרכו, אלא רק הושתקו.
גיליתי שהומואים עדיין סובלים מדיכאונות, התאבדויות והתמכרויות בשיעורים גבוהים פי כמה מהאוכלוסייה הכללית. ושרוב ההומואים מסתפקים בחיים של יחסים קצרים, כפייתיים ולעתים אף אנונימיים, שמאופיינים בשיעורים ניכרים של ניצול גופני.
כשהתבוננתי סביבי, הבחנתי בסדקים עמוקים בסגנון החיים ההומוסקסואלי ובהתנפצות הבטחותיו.
דריסת הרגל שלי בחברה היהודית והחיבור לתורה – לאמות מידה חיצוניות של ערכי מוסר שעמדו במבחן הזמן – עזרה לי לשמור על פרספקטיבה מעוגנת למציאות. ניצול הדדי אינו אהבה. מערכות היחסים שהיו לי עם גברים מבוגרים ממני לא היוו הדרכה רוחנית בריאה. לא יכולתי להמשיך ולרמות את עצמי על ידי המצאת הגדרות שנועדו לשרת את עצמי.
הייתי חייב להכיר בכך שהכאב שלי נובע מטראומה פנימית ולא מעוול חיצוני
הייתי צריך להתאמץ כדי לגלות ולהודות באמיתות. אמיתות כואבות שהובילו אותי לדרך בודדה יותר וארוכה יותר מזאת שהוצעה על ידי ה"מומחים" וה"יועצים" שלי עד היום.
הייתי חייב להכיר בכך שהכאב שלי נובע מטראומה פנימית ולא מעוול חיצוני, כדי שאוכל להודות שמשהו השתבש, שאני נפגעתי או ניזוקתי בדרך כלשהי. המחשבות האלה הרתיעו אותי; הן הובילו ישירות לגרעין של בושה ותחושת חוסר ערך. הרבה יותר מפתה להגדיר את עצמי כאילו אני נורמלי באמת!
הייתי חייב להכיר בכך שהריפוי ידרוש עבודה קשה כדי לשנות את ההרגלים ואת צורת החשיבה שלי – ושבמידת מה אצטרך לחפור עמוק ולשחרר אפיזודות שהותירו בי צלקות עמוקות וכואבות. כדי להצליח להחזיר את עצמי לקהילת הגברים האמיתיים, יהיה עליי להיפרד מהנחמה הנרקיסיסטית של להיות "מיוחד", להתגבר על פחדים משתקים ולהסתכן בדחייה. אני אצטרך גם לעזוב מערכות יחסים שלעולם לא יגלידו, להתאבל עליהן ולמצוא אחרות בהן אוכל לאהוב ולתת אמון.
התייעצתי עם חברים, גם בעולם ההומוסקסואלי וגם בעולם היהדות, וגיליתי פרדוקס: אלה שקראו לעצמם אנשים בעלי גישה ליברלית ופתוחה, טענו שאני כמו בעל חיים, שהטבע הבסיסי שלי קבוע ושלא קיים מימד גבוה יותר של "הגשמה עצמית" מעבר לפורקן מיני. והיהדות – זאת שהם פטרו כפרימיטיבית – טענה שאני חופשי להגדיר את עצמי ולהתחבר בקשר של קיימא לאחרים, דרך המעלות האנושיות הייחודיות של בחירה חופשית, תובנה והחלטה.
שיבה מול שינוי
אחרי ההתמודדות הקשה להבחין ולהכיר באמת, מגיע המאבק לפעול על פיה.
אנשים שואלים, "איך שינית את האוריינטציה המינית שלך?" אבל שפת השאלה מסגירה תפיסה שגויה לגבי ההומוסקסואליות.
לא הייתי צריך "לשנות" כלום. הגדרת התשובה היא לחזור לאני האמיתי של האדם, אל הנשמה. המשיכה המינית שחשתי כלפי גברים אחרים לא הייתה הטבע האמיתי שלי; זה היה פיתוי שבא מהיצר – מהאני היותר נמוך שלי – כדי לספק צרכים שלא מולאו, סימפטום של הזדמנויות חסרות, התפתחות לקויה ותפיסה מעוותת.
מסלול ההחלמה לגברים שמתמודדים עם פיתויים כאלה, מתמקד בגורמים האמיתיים. אנחנו בונים מערכות יחסים מלאות אמון, שמספקות את הצורך הבריא שלנו לקשר גברי בצורה לא מינית. אנחנו משקמים את הגבריות הדחויה שלנו – שעליה ויתרנו מתוך פחד וכעס – ונכנסים מחדש לחברת הגברים. דרך פעולות אלה, אנחנו מעצבים מחדש את התפיסות שלנו, ורואים בעצמנו את הגבר האותנטי שתמיד היינו בתוכנו.
כשמצאתי את הכוח הגברי שבתוכי, נחלש ממילא הצורך לחפש ולהשתמש בגבריותו של הזולת
התורה אינה אוסרת סיפוק צרכים בריאים ואמיתיים. היא מזהירה אותנו שהצרכים האלה יכולים להוריד אותנו לשפל רגשי, ומדריכה אותנו כיצד למלא אותם בדרכים בריאות – ולצמוח דרכם.
כשהצרכים האלה מתמלאים – כשהגבריות כבר אינה מסתורית, שונה או לא ניתנת להשגה – המשיכה המינית לגברים פוחתת. כשמצאתי את הכוח הגברי שבתוכי, נחלש ממילא הצורך לחפש ולהשתמש בגבריותו של הזולת. ובתבנית האופיינית למסלול ההבראה הזה, גיליתי שההרגשה הטובה יותר שלי עם עצמי כגבר, הובילה למשיכה הטרוסקסואלית בריאה ונורמלית.
חיי הקהילה היהודיים מספקים המון הזדמנויות לידידות ושותפות גברית כדי לצמוח. מצאתי המון "אבות" ו"אחים", וזאת הייתה עבורי התנסות משקמת ממדרגה ראשונה. יועצים המתמחים בתחום וקבוצת תמיכה, סיפקו לי תמיכה ממוקדת עם אוריינטציה יהודית, שלא הייתי יכול למצוא בשום מקום אחר. בעזרתם התאפשר לי לבטא לראשונה את תחושותיי העמוקות ביותר במעגל גברים אוהב ומקבל, שהיו שותפים לשאיפות השיקום שלי.
המתמודד היהודי
בהתמודדות עם הומוסקסואליות, יש כמה יתרונות ברורים המיוחדים למתמודד המאמין:
היהדות רואה את בני האדם כטובים ביסודם. אין מושג של 'חטא קדמון', מה שמקל על האדם לחשל תפיסה בריאה וחיובית על עצמו ועל העולם.
גיליתי שתשובה ותיקון אינם רק אפשרות, אלא הדבר שלשמו אני נמצא כאן, זהו הבסיס של תיקון העולם. הגישה הזאת סייעה לשחרר אותי מהצניחה המסחררת של הפסיביות, הפחד מהכישלון וחוסר הפעולה, וממשיכה לעזור לי להתמודד עם העליות והמורדות הבלתי נמנעים.
הדרכים המובילות להחלמה אינן ישרות בדרך כלל, אלא מתעקלות או מזוגזגות
מצאתי ביהדות אידיאל גברי חיובי ומעוצב, שאינו רואה את הגבריות אך ורק בכיבוש מיני או כישרון ספורטיבי, אלא בחוכמה, נאמנות ומעלות אחרות. היהדות מעניקה לגברים הזדמנות לממש את עצמם כתלמידי חכמים, בעלים, אבות, אחים וידידים.
הדרכים המובילות להחלמה אינן ישרות בדרך כלל, אלא מתעקלות או מזוגזגות. כשהצלחתי להטביע בהצלחה דרך התנהגות שונה, רכשתי מיומנות חדשה או בניתי מערכת ידידות חדשה, זה סיפק לי את התמיכה שלה הייתי זקוק כדי להתמודד עם תחושות שהיו פעם כואבות מכדי להיחשף. בחינה עצמית ועיבוד של הרגשות האלה, הובילו לשינויים נוספים בהתנהגות ושיפרו את מערכות היחסים שלי. ובמקביל, עבודה אינטנסיבית עם מנחים כדי להגיע להבנה, הביאה עמה את תרגום התובנות החדשות להרגלי חיים. ומאותה עמדה חדשה, יכולתי לגלות תובנות חדשות נוספות.
מה עם א-לוהים?
מערכת היחסים שלנו עם א-לוהים נבנית בהיבטים רבים על מערכת היחסים שלנו עם הורינו. מערכת היחסים שלי עם א-לוהים מכילה בהחלט אלמנטים של קשר האב-בן שאליו השתוקקתי זמן רב כל כך, אבל היא מעלה גם חששות וכעסים ישנים. אני עדיין מפחד מדחייה, הוקעה או ביוש על ידי בורא עולם. אני מפחד מהכוח שלו עליי – משום שאבא שלי ניצל לרעה את כוחו.
לכן, לפעמים הגישה שלי לא-לוהים עקיפה – דרך התורה, דרך מורים ודמויות אחרות שאיתם בניתי מערכות יחסים חמות ובוטחות. כפי שכתוב בשיר השירים, א-לוהים נמצא איתנו גם באופן לא-ישיר - "מציץ מן החרכים". העבודה שלי היא לתקן את ההשקפה המעוותת שאיתה גדלתי, ולראות את האמת בבהירות. והמאמץ הזה מביא עמו בהדרגה גם תפיסה אמיתית יותר של הא-לוהים.
בין דפי התורה והתלמוד ובכל קהילה שבה התגוררתי, מצאתי מודלים אמיתיים לגבריות וגבורה. החמימות, הנאמנות והחוסן של מוריי ושכניי, העמידו אותי על קרקע יציבה. בתוך החברה המאמינה נשאתי אישה, הקמתי משפחה והפכתי, כך אני מקווה, לאבא טוב.
חזרתי ל'אני' שלי – ושבתי לתפיסה עצמית מאוזנת ובריאה.
(43) הלל שלזינגר, 20/4/2021 07:38
לאן הגענו?
היום החלטתי לענות לעצמי על שאלה. למה אנחנו קוראים לא- לוהים, השם? חיפשתי באינטרנט ומצאתי את האתר הזה. קראתי את התשובה, והתרשמתי. מאמר שכתוב מאוד יפה, ומסביר בפירוט את הסיבות השונות. אז החלטתי להסתכל על עוד כתבות מהאתר הזה , ולמדתי דווקא הרבה. ואז הגעתי לכתבה הזאתי ונהרס לי היום. למה דברים כאלו עדיין קיימים? זהו דור חדש בואו גם אתם תתקדמו. אתם יודעים, ראיתי אלף כתבות כאלו, באתרים דתיים. אבל אף פעם הבן אדם לא אומר שהוא התחיל להימשך לנשים, אלא רק אומר את המילים הבאות- " המשיכה ירדה" . זהו. הורמונים הם הורמונים, ואהבה היא אהבה, ואם אתה חי בחברה שאומרת שאתה לא אתה, ברור שההורמנים יחלשו, כי אין להם הזדמנות לצאת! לא, אינינו חיות, אך בסופו של דבר, א- לוהים ברא אותנו עם רגשות, ומשיכות. התורה, מתקדמת איתנו בכל דור ודור. אתה לא צריך להתכחש למי שאתה, ובטח לא צריך להתגאות בכך שהצלחת לדכות את רגשותיך. נ.ב.- הסיבה שהומואים סובלים מדיכאון התאבדויות והתמכרויות כל כך הרבה יותר זה בגלל שהם רואים כתבות כאלה שגורמים להם להתבייש במי שהם.
(42) עומרי, 13/1/2020 23:14
לא מסכים חלקית.
לפסוקים בתנ"ך אני יכול לתת פירוש שלא מתיחס לנטייה המינית שדווקא יהיה בעל יותר הגיון. גם בהקשר העולם המודרני. שזה נחמד. ועוזר, אבל לא הנקודה. אלא גם מציב פסוקים אחרים באור יותר נהיר. אך גם אם אעזוב את אלו לדיון אחר.. אני מוצא שהבעיה שהובילה לתפיסה השגויה של אותם גברים בקשר לגבריות עצמה. נובעת מהתרבות המודרנית ולא מההורים שלהם. מה שכן, כולנו חיים בחברה שגורסת שגבר אמיתי חייב לפחות להצליח עם נשים, ובעיקר להתחתן איתן. גבר אמיתי עוזר ומגן על נשים. תוסיף את הפמיניזם.. אתה מצפה שמהרבים שגדלו לתוך הרפש התרבותי הרוב יצליחו לתחזק קשר בריא? אתפלא.
(41) ניר, 26/5/2019 20:31
הכתבה פוגענית ואינה על פי רוח אש התורה.
בכתבה מוצגת תפיסה הטרוסקסואלית "מאוזנת ובריאה" לעומת תפיסה הומוסקסואלית שאינה מאוזנת ואינה בריאה. מניסיוני, טיפולי המרה לשינוי נטייה מינית לא עובדים - כך שלפחות בחלק מהמקרים הם לא עובדים (אם לא בכולם). לעומת זאת הם כן מעודדים, מניסיוני, שנאה עצמית. אובדנות. פגיעה עצמית פיזית ונפשית. הרס עצמי. חוסר השלמה. להבנתי אש התורה עוסקת באהבה ולא בשנאה. הכתבה והדעות המוצגות בה הן פוגעניות עבור חלק בלתי מבוטל מהנוער הדתי. אני מבקש להסיר אותה מהאתר.
(40) י.ד., 29/6/2011 20:47
מאוד עמוק
נתת יל הרבה ידע והבנה ובעיקר תקווה לעולם טוב יותר ואמיתי יותר,אומנם אין לי סוג ההתמודדות הזה אבל הדברים שכתבת לגבי התשובה ,ההכרה וההבנה היכן הטעויות שלנו הם עמוקים ומתאימים לכל סוג התמודדות,מצדיעה לך על האומץ,ההתמודדות והכתבה עצמה שכתובה ברמה גבוהה ועמוקה,רק אור וטוב
(39) דרור, 26/9/2010 16:59
תודה לך
מחזק לקרוא את זה. תודה רבה! מתמודד
(38) אריאל , 12/8/2010 22:32
"עצת נפש"- הכתובת שיכולה לעזור גם לך.
כמי ששנים התמודד עם הנטיה ההפוכה אני יכול לומר לך בבטחה בעצת נפש היא כתובת טובה שיכולה לעזור גם לך. אני חושב ששם גיליתי לראשונה את האפשרות של שינוי הנטייה. היום אני יודע שאני לא היחדי ושיש רבים רבים של אנשים כמוני וכמוך שנעזרו דרכם . אם עוד לא פנית לשם אני ממליץ לך או לכל מי שקורא את ההודעה הזאת לפנות לשם. הכתובת שלהם הוא :wwww.atzat-nefesh.org
(37) אנונימי, 9/4/2009 13:40
מצטרף למגיב הראשון אליך
נתי,
אני מזדהה לחלוטין עם הראשון שענה לך (ואני לא מעצת נפש אם אתה חושב כך...). מה שתואר במאמר זה בדיוק גם אני: אבא, אמא וילד. וגם אני ב"ה די השתקמתי. ממשיכות לגברים למשיכות לנשים. זה היה תהליך, אבל זה פעל.
אולי אתה לא בשלב שאתה מסוגל לקבל את זה, אך אתה צריך לדעת שהמשיכה לגברים זה רק למטרת השגת צרכים שכביכול אין לך דרך אחרת להשיג.
אתה צריך לעבוד על עצמך.
חבל, חבל שתבחר לחיות בטעות ובשגגה.
בהצלחה
(36) רונה, 16/3/2009 03:37
תמשיך קדימה בלי להביט אחור
אני בהחלט יכולה להבין את מה שאתה אומר, אני כאשה שעברה על כמה וכמה דיברות מסכימה עם כל מילה ובפרט עם המשפט : "הגדרת התשובה היא לחזור לאני האמיתי" זה במפורש כך. אני נמצאת בתהליך של תשובה ומלחמה יומיומית ביצר הרע, ואני חושבת שאנחנו פשוט חוזרים למקום הראשוני שלנו. וכל מי ששואל אם השתגענו, שיקרנו לעצמנו פשוט נמצא במקום שהוא באמת מפחד לצאת מ"ארון השקרים" ולחיות באמת! תמשיך הלאה בלי להביט אחור. רק קדימה אל האמת המוחלטת.
רונה.
(35) מיטל, 3/1/2009 12:24
הלוואי
וזה היה כל כך פשוט כמו שמתואר כאן. עם כמה שגם נתהליך הזה אמור להיות מסובך. לפעמים המקרה הוא הרבה יותר קשה ובלתי ניתן לפתרון. לצערי ההתמודדות שמתוארת כאן היא בריחה. אמנם בריחה אמיצה, שאני מקווה ובטוחה שתישא פירות אמיתיים, אבל זה רחוק מלייצג את כל ההומוסקסואליים ואלו שמתמודדים עם הומוסקסואליות, בעיקר הדתיים שביניהם.
(34) אבי, 30/12/2008 09:25
תגובה לנתי (33) מעומק ניסיוני האישי
נתי שלום.
אני מקווה שלא תחשוב שגם אני אחד מ"עצת נפש", כי אז באמת שאין טעם לדיון הזה.
אני אחד שחווה מסלול זהה לחלוטין לזה שהובא כאן. המשולש המשפחתי הבעייתי, החיפוש הנואש והתסכול הנוראי והבושה. כך שגם אם תיאורתית זהו מאמר מתוכנן - הוא מתאר במדוייק את חיי שלי.
גם אני חשבתי למצוא את אושרי במקומות שונים ומשונים, והריני להודיעך - הוא לא קיים שם!
בתור אדם שחווה את זה בגיל צעיר - אני חייב לחלוק על הקביעה שלך: אנשים מבוגרים בהחלט נמשכים לצעירים!!
כל המשפטים שלך כאילו זו נצרות מעידים שאתה לכוד בצבת המוסר הבסיסי, ולכן נוח מאוד לזרוק את זה על הנצרות. זו לא נצרות. זו בסך הכל התורה הקדושה שמנסה לחבר אותך לעצמך האמיתי.
כיום אני בעל משפחה אוהב, שאוהב את אישתי, וסוף סוף מרגיש מהי אהבה אמיתית ולא מזוייפת.
למדתי לעשות את ההבחנה ולאהוב אנשים - לא מההיבט המיני, אלא לאהוב את האדם כאדם.
אני מודה שזה בכלל לא קל, ושתמיד היצר מנסה בזמנים קשים לדחוף אותי לפתרונות "קלים" של פורקן והתפרקות. אבל זה נראה לי רגיל. בדיוק כמו שלאדם אחר יש לפעמים משיכות למראות ולדברים אסורים, והוא מוצא בעצמו את הכוח להתמודד.בשביל זה אנחנו בעולם, ולכל אחד יש את ההתמודדות שלו.
אני מתקשה גם לתקשר ישירות עם ה'' כי הוא נתפס אצלי כאבא, שזו מילה שממש ממש קשה לי לבטא, ובטח שקשה לי ליצור איתה קשר.
אבל מצאתי את הדרכים העקיפות לתקשר איתו, וזה מה שיש לי בינתיים.אני מקווה לשיפור גם בזה.
אני לא מכיר אותך, ולא יודע מהו עומק הקושי שאתה חווה. אני רק יכול להגיד לך שגם לי זה היה נראה בלתי אפשרי לשינוי, אבל כשפתחתי את זה מול איש מקצוע חכם ומאמין - ההר נהיה הרבה יותר קטן.
מאחל לך הרבה הצלחה בחיפוש האישי שלך.
(33) נתי, 19/11/2008 02:31
כ"כ הרבה שקרים והוצאות שם רע במאמר אחד..עצוב.
(אגב, בטח יש צנזורה על האתר הזה, שהרי לא היו רוצים לפרסם באמת תגובות הולמות, אז באמת אתפלא אם יהיה למישהו אומץ שם לפרסם את תגובתי. בכל מקרה, הנה היא כאן, ולו רק לשם שמיים כדי לומר אמת אמיתית.).
אם את המאמר הזה כתב מישהו שהיה הומו והוא מתוודה על עברו ("סיפורו הפרטי") הרי שאני מוכן להפוך כאן ועכשיו לצנצנת חמוצים.
המאמר הזה מלא מלא מלא בכל הדעות הקדומות על הומואים, והוא נכתב אחד לאחד ע"י אנשי עצת נפש, ולא חסרות הוכחות טקסטואליות לכך.
ראשית - כל השאלות הללו בהתחלה - שנראות כמו התחלה של מאמר, ממש נוצרי!
ואני מתכוון לפסקה הזו:
"מה אם הפגמים והליקויים אינם מְעידות או כישלונות, אלא הנורמה עצמה? לא השפעה ממוקדת של מעשה רע או תכונה גרועה, אלא הצורה שבה אתה רואה את עצמך - והדרך שבה (כנראה) רואים אותך גם האחרים?
מה אם אלה שהיו אמורים לבנות את הדימוי העצמי החזק והבריא שלך - כדי להשלים את יצירתם אותך - עשו בדיוק את ההפך? מה אם הם השפילו אותך, ביישו אותך, הרגילו אותך לחוש חלש ותלוי כדי לחזק את עצמם?
לאן אתה יכול לחזור במקרה כזה?"
הפסקה הזאת מעידה על גישה מאוד מאוד חינוכית בכתיבת המאמר הזה. אלו שאלות שנועדו בדיוק כדי למשוך את הקורא ההומו המבולבל אל המאמר הזה.
אגב, זה גם הולם את הגישה של "עצת נפש" שלפיה ההומוסקסואליות היא גבריות מוחלשת בעקבות פגם ילדותי שכל מה שצריך לעשות זה לחזק את הגבריות, ו-הופ! נהיה סטרייטים.
ההמשך הוא הקלישאה הפסיכולוגית על למה מישהו נהיה הומו - אב לא רלוונטי, אמא חנוקה רגשית ודו גברי שבא מהמרחקים עם ידיו החסונות.
נו באמת. אם זה סיפור אמיתי - אני מוכן גם להוסיף בצלים לצנצנת שלי.
גם זה שכל הזמן שם משתילים מסרים הומופוביים נוצריים כמו - "הלבושים כמו קריקטורות של "מאצ''ואים"", או "לפצח את צופן הגבריות האמיתית", "עבור רוב הגברים ההומוסקסואלים, הופך החיפוש לסדרת היכרויות כפייתית ועקרה" - כל אלו נועדו לתת לך ולקורא תחושה ש"אני לא מספיק גבר".
והנה משפט כל כך מכוער ומקומם:
"גברים מבוגרים יותר, שלא הצליחו למצוא את מאהב החלומות שישקיט את רעבונם הפנימי, ומגלים שחִינם הולך ונעלם, מחפשים צעיר-נערי למערכת יחסים נצלנית, שאינה אלא חיקוי ציני לקשר אב-בן אמיתי".
זהו שקר גס והכפשה פדופילית. אין שוני בין החברה הסטרייטית לבין ההומואית באחוזי אלו שנמשכים לצעירים מהם. רוב חבריי הבוגרים מעדיפים אנשים בני גילם. מה זאת השטות הנוראה הזאת?
אני חייב לומר שככל שאני קורא את זה יותר אני נעצב יותר. מה שכתוב שם זה ממש בגדר הסתה ונותן תמונה מעוותת לחלוטין של החברה ההומואית. זו תמונה חסרת כל קשר למציאות שנכתבה מתוך מטרה לערער את ביטחונם של אלו שמגיעים לקרוא את זה. זה הומופובי ועצוב. מאד עצוב לי לקרוא את זה, ממש כואב.
המאמר גם בנוי בשיטה שנותנת לך תחושה בסיומה שיש אור אחרי השחור. אחרי שציירו לך הכל כל כך שחור, אז בצורה מתפלספת ומטיפה (ונוצרית) מגישים לך את הפיתרון הבוהק.
אני מודה שבעיקר מאוד נעצבתי לראות את המאמר הזה. נעצבתי כי יש כאן כמות שקרים, דיבות, הוצאות שם רע ועוד מרעין בישין, כשהכל כאילו לשם שמיים.
פשוט עולם מעוות.
:-(
(32) סיון, 9/11/2008 20:00
כל הכבוד
מזל טוב , המון הצלחה.אני שמחה שעלית על דרך המלך, דרך האמת .דרך הטבע שיהיה לך רק טוב, סיון.
(31) יעל, 6/11/2008 09:51
תגובה למספר 27 !
מסכימה איתך בכל מילה.
כמה כואב שזה נכון!
(30) רחלה, 4/11/2008 15:59
אשרייך ....
יהודי יקר. שעלית על הדרך ומצאת את האמת.ידוע שאמת יש רק אחת.מתוך האמונה האמן ודע שזה היה חלק מתיקון שהיית צריך לעבור.וברוך השם עברת.ודחייתו של הבורא?אל חשש. יש הוראות יצרן. אתה בדרך ואתה הולך בהן כך שהל בסדרק. ממנו יתברך יוצא רק טוב.אתה יודע:-) בהצלחה רבה
(29) אנה, 4/11/2008 13:12
יש אהבה אצל הומואים
חרה לי מאוד לקרוא את הטענה שלך שיחסים של הומואים הם אך ורק ניצול או סקס. יש אלמנטים כאלה, אבל ישנם גם זוגות עם רקע רגשי טוב, ואהבה הדדית. אני מבינה שקשה להתאים בין היהדות להומוסקסואליות, אך לטעמי התמונה המוצגת כאן היא מאוד מגמתית, ולא יכולה לתת מענה ודרך לנער הצעיר, הבריא בנפשו, שפשוט מתאהב בגברים, ולא בנשים.
(28) אסתי, 4/11/2008 11:15
אני שם, בפנים
אתה כל כך מזכיר לי אותי.
אני יודעת שאני צריכה לעבור תהליך כמו שעברת רק שאני לא רוצה.
העולם הנשי מסנוור אותי.
תודה ששיתפת.
פשוט כתבת במדויק את מה שאני מרגישה ומבינה על עצמי.
(27) מ.ג, 4/11/2008 09:57
אימוץ ילדים ע"י זוגות חד מיניים.
כיום אנחנו עדים לתופעה שהולכת וצוברת תאוצה והיא אימוץ ילדים ע"י זוגות חד מיניים. כיום הנושא אף עבר בבג"ץ וקיבל לכך אישור אמנם לא גורף אך משמש כפריצת דרך עבור זוגות כאלה המעוניינים לאמץ ילדים. כשאני בתור אדם פשוט מהשורה קראתי על כך בעיתון לא יכולתי לחשוב על שום הגדרה אחרת מלבד "אגואיסטיות". אגואיסטיות מצד אותם זוגות המחליטים לאמץ ילד. במקרה כזה הם לא חושבים כלל על טובת הילד אלא מאמצים אותו כדי שהם יוכלו "להראות" נורמלי. כביכול "עכשיו יש לנו ילד ואנחנו משפחה לכל דבר". כאן השקר לא רק שחלחל אל אותו זוג לסביות או הומואים אלא אף תבע קורבן נוסף והוא אותו הילד. אפשר בכלל לתאר איזה חיים יהיו לילד שזוג הוריו מאותו מין? אך לצערנו אנשים לא עוצרים לחשוב. לא עוצרים לחשוב שאולי אנחנו לא בדרך. אולי בכל זאת משהו פה נגד הטבע שלנו. עד מתי אדם יכול לשקר לעצמו שהוא לא יכול לשנות את זה. זה כמו להפסיק לעשן- צריך פשוט להבין שזה רע לי וזאת לא הטובה האמיתית עבורי ופשוט לרצות להפסיק לעשן. הרי כמה תירוצים מילאנו לעצמנו בראש על מנת להתחמק ולא להתקל במאבק הקשה הזה פנים מול פנים". אדם שנכנע להומוסקסואליות שלו או אשה שנכנעה ללסביות שלה יכולים למכור לעצמם אלף ןאחד תירוצים שזה דחף טבעי או "נורמלי" אבל לא בלי סוף.. מתישהו מגיעה ההבנה (לצערינו לפעמים מאוחר מידי) שרומינו. מישהו רימה אותנו ואת כל החיים בזבזתי עם בן זוג שהוא מהמין שלי והפסדתי את הדבר האמיתי.... לבי עם כל האנשים שנמצאים בעולמם הזה ומי ייתן ויתעורר לבם להבין את האמת הפרטית והמדוייקת של כל אחד ואחד מהם... זה כמו להפסיק לעשן. בהצלחה
(26) לילך, 4/11/2008 04:56
לדליה ,מי אמר שזה פשוט???????
את רואה פה אדם שכותב על עצמו שזה היה תהליך (אם תקראי בין השורות תבחיני בכך ) דבר שני איך את רוצה שהוא יפרט את כל מהלך חייו בשתי שורות ורבע .
דבר שלישי אכן הדבר אפשרי ואני מכירה הומוסקסואלים שעברו את השינוי הזה ואם התורה בעצמה אוסרת משכב זכר הרי שדבר זה אפשרי האם יש לך על זה ויכוח?!
(25) דנה, 3/11/2008 13:25
אין זה פשוט כ"כ...
צריך לקוות ולהאמין שיתכן ואפשרי , לקום ולעשות את השינוי כמו שאומרים: אין דבר העומד בפני הרצון"- זה כאשר באמת רוצים לעבור שינוי.
אבל לא נשכח שהדרך רצופה גורמים מכשילים- ורוב הפעמים הם גוברים עלינו..
שירה- כולי תקווה שהיא תחזור לדרכה!
(24) ארז, 3/11/2008 13:02
תגובה ל20
הוא לא דיבר על יום אחד, אלא על תהליך ארוך, קשה ומייסר של בירור עצמי. בירור כזה שמאפשר להתמודד עם הנקודות הכואבות שהביאו אותו למשכה לגברים.
בהצלחה לכל המתמודדים כל הכבוד לכם, אני יודע כמה שזה קשה.
(23) , 3/11/2008 11:53
מאמר חשוב מאין כמוהו. תודה על הפרסום.
(22) דליה, 3/11/2008 10:29
אתם באמת מאמינים שזה כל כך פשוט ואפשרי? אשרי המאמין
(21) שירה, 3/11/2008 07:44
מתי בתי תבין ???
אנו מתמודדים עם בת שהחליטה שהיא לסבית ובגלל זה אינה יכולה לחזור בתשובה.
אנו מתפללים ובוכים יום יום לקב"ה שיחוס וירחם עליה ועל חבריה שיראו את האמת וישובו אליו.
(20) ב.ז., 3/11/2008 05:30
שטויות
אני מוצהר מזה 7 שנים.
בן למשפחה דתית חרדית.
לאחר היציאה שלי מהארון עשיתי מחקר מעמיק בנוגע להומוסקסואליות ואני יכול לציין כי מה שנאמר בכתבה כאן למעלה הינה אוסף של שטויות..
בנאדם לא יכול לקום יום אחד ולהחליט כי אינו הומו יותר. כי הוא לא נמשך יותר לגברים.
לא משנה כמה הוא יילחם בזה המשיכה לגברים תמיד תלווה אותו בדרך כזו או אחרת.
(19) יעל, 3/11/2008 01:45
יופיה של התשובה
זה נשמע כמו ברור אמיתי ועמוק של חייך. הלוואי ואחרים היו הולכים בעקבותיך!
ה'' ישמורך מכל רע, ישמור את דרכיך..
עלה והצלח!
(18) ללא שם, 3/11/2008 00:59
תודה על השיתוף
תיארת תהליך מאד יפה ומרגש, אל תתבייש, אין לך במה.
(17) ירושלמית, 2/11/2008 23:43
כתבה אמיתית ואמיצה. כתובה ברור ומנוסחת להפליא. מדוייקת ואמינה.
צריך לפרסם מאמר זה, גם בעיתונות ואפילו להתראיין ולספר על זה. מי יודע כמה נשמות טועות זה יכול להציל.
יישר כח.
(16) אסתר, 2/11/2008 16:53
חוזר בתשובה אמיתי!
במקום שבעלי תשובה עומדים, אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד. אחרי שקראתי את המאמר הנפלא, אני מבינה עוד יותר - למה! עלה והצלח ויהי אלוקים עמך!
(15) אנונימי, 2/11/2008 11:56
מעולם לא קראתי/שמעתי כזה
ניתוח גאוני לתופעה הנ"ל!!!!
ניכר הכי הכותב אדם מעמיק ופיקח
(14) אור, 2/11/2008 10:47
חזק ביותר!
אשריך. איזה אמיץ. איזה גבורה. איזה מדהים.
(13) אנונימי, 2/11/2008 10:03
מאמר חשוב מאוד
הלוואי שהייתם יכולים לעשות חשיפה תקשורתית גדולה למאמר
(12) אנונימי, 2/11/2008 09:58
תודה על המאמר החשוב
צריך לפרסם אותו ברבים- באתרים נוספים.
(11) לירון, 2/11/2008 09:51
ממש לא אהבתי !
אתה מדבר על ההומוסקסואליות כמחלה כעיוות של המציאות , כמשהו שאינו מן הטבע , והמחשבה הזאת לכשעצמה מעוותת לגמרי! נכון שיש הומוסקסואלים ולסביות שבחרו בדרך זו בגלל פגיעות עבר ומשפחה , אבל יש המון שזאת היתה דרכן למרות משפחה נורמאלית וטובה ובריאה.
ההמוסקסואליות קיימת עוד הרבה לפני שיכולנו להגיד אותה , היא דבר נורמאלי וקיים , ויש לקבל אותה כמו כל דבר אחר .
התהליך שאתה עשית הוא תהליך אולי שונה ואחר להגיע לאמת הפנימית שלך , אבל אוי לך להגיד מהי האמת הפנימית של אנשים אחרים ש"סובלים" מאותה "בעיה"
לכן לא אהבתי , לו היית מדבר באופן פרטי היתה לכתבה הזאת משמעות אחרת .
(10) לאה, 2/11/2008 09:47
אני יכולה לכתוב שכאדם וכאשה חלק מהדברים שכתבת נגעו גם בהתמודדויות שלי אז והיום.
כשקראתי את הדברים המחשבות והתחושות שרצו אצלי בראש (ובלב) היו שאתה אמיץ, אינטליגנט ומאוד רגיש וחזק. אתה תיארת בניה הרחוקה אפילו ממצב של מינוס ולא ממצב של אפס - כי היית צריך לעמוד על העיוות שספגת בדרך, ואני תופסת מהמקום שלי שאין בבניה העצומה הזאת קיצורי דרך.
הדברים שכתבת מעודדים אותי כאדם וכאישה כי אני עדיין מקווה שאקים משפחה בעתיד.
(9) , 2/11/2008 09:38
תודה על הפתיחות!
מאמרים כאלה חשובים ביותר!!!
(8) , 2/11/2008 09:16
מעניין אם הייתם מפרסמים מכתב שמדבר על הכוון השני?
למה נראה לי שאני יודע את התשובה?
(7) , 2/11/2008 09:08
למה אין הפנייה לאתר של עצת נפש?
האם דרכם הופנית לאנשי מקצוע בתחום?
(6) אסף, 2/11/2008 09:07
למס'' 1: אז תשנה למשך השבוע את עמוד הבית.
אם הילדים שלך גולשים ברשת, אז הם רואים התייחסות אחרת ומוטעת לחלוטין לנושא בכל האתרים האחרים.
(5) אנונימי, 2/11/2008 09:05
התמודדות אישית אך קולקטיבית
ישר כח על החשיפה ועוד יותר על החשיבה והדרך הלא קלה שהינה משותפת ברמה זו או אחרת לכל אחד מאיתנו השואף לשינוי באזור "הקשה" שלו
(4) אסף, 2/11/2008 07:54
תודה אנשים יקרים על ההתייחסות החשובה
הרבה יותר אנשים מתמודדים עם זה ממה שאתם חושבים.
המכתב החשוב מראה שיש להתמודד עם העניין כמו עם כל התמודדות אחרת עם היצר הרע.
המשיכו כך. אני בדרך כלל אל מגיב, אבל אוהב מאוד את האתר שלכם.
(3) אנונימי, 2/11/2008 07:48
עולם חדש
כל הכבוד על החשיפה מהעולם ההוא שנותנת מענה כלשהו לכל השאלות והתהיות השונות ומשונות בעניין.
(2) יעקב אשל, 2/11/2008 06:42
מאמר חשוב מאוד
תודה על האומץ ועל הפרסום. המודדות לא פשוטה של רבים כיום. תודה על זוית הנוספת. המון אנשים בתוך הנושא עקב הדחיפה של התקשורת והמצעדים למיניהם.
(1) , 2/11/2008 05:28
המאמר חשוב ומעניין
אך אשמח אם הוא לא יופיע כמאמר הראשון באתרכם. מכיוון שהאתר הוא "דף הבית" אצלנו, ואין לי רצון שילדי יקפצו ישר לקריאת מאמר זה...
תודה