לחצו כאן בכדי לעבור הישר למתכונים...
מה הכנת לנו היום? שואל בעלי ברגע שהוא חוזר הביתה (לאחר רחרוח נמרץ לכל עבר). הוא לא מחכה לתשובה – על השיש מחכה לו צלוחית עם דוגמאות לטעימה.
לא, זה ממש לא קורה כל יום. אבל בחודש שלפני פורים...
חגיגת האפייה לכבוד פורים מתחילה מייד לאחר ט"ו בשבט. עוגות, עוגיות, קוגלים, נשיקות וכל מה שעולה על הדעת. הכול לכבוד פורים, ובעיקר עבור משלוחי המנות.
כולם לוקחים חלק בהכנות – בצק של עוגיות, בתוספת צבע מאכל (רק בפורים...), מעוצב לעשרות פרחים, ליצנים חלזונות ו"אוזני המנים".
כולם לוקחים חלק בהכנות – בצק של עוגיות, בתוספת צבע מאכל (רק בפורים...), מעוצב לעשרות פרחים, ליצנים חלזונות ו"אוזני המנים" – מה שמספק עבור הילדים שעות של תעסוקה מבצעית שקטה (ומלכלכת) – רוב היצירות נאכלות על ידי היוצרים הצעירים. רק יצירות המופת של הגדולים, שכבר לא מלקקים את האצבעות באמצע ההכנה, נשמרות עבור המשלוחים.
מקום של כבוד שמור לאוזני ההמן – אותם אנחנו מכינים מבצק פריך פשוט (שנשמר מצוין בהקפאה גם לאחר האפייה) או מכל מתכון אחר ומחגיגה של מליות...
הילדים עומדים מוכנים ליד התנור כדי לזלול את כל הכישלונות (האוזניים שנפתחו או נשרפו), המשולשים המושלמים יארזו היטב ויישמרו עבור משלוחי המנות.
ובפורים – כולנו נוברים בערמות העוגות/עוגיות/אוזני המן שקיבלנו, בתקווה שמישהו החזיר לנו משהו משלנו בטעות...
זהו הבצק החביב עלי. הוא נוח לעיבוד, שומר על הצורה לאחר האפייה ולא מתנפח עד שהמלית נאבדת בבצק והעיקר – שומר על הטריות לאורך זמן בקופסא סגורה או בהקפאה.
החומרים:
2 1/2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
1/4 כוס ברנדי
יין או מים
כפית תמצית רום
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
200 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות.
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים, עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעיבוד.
מניחים במקרר וניגשים להכנת המליות (מדובר בכמות לא גדולה של אוזני המן. אם רוצים לגוון במליות, כדאי גם להגדיל את כמות הבצק).
מלית פרג
המלית הראשונה העשויה מזרעוני פרג, מיועדת בעיקר לשימור המסורת – על פיה אסתר הקפידה על אכילת מזון כשר גם בבית אחשוורוש. כנראה סיפרה להם שהיא צמחונית או טבעונית, אבל בכל אופן היא ביקשה שיביאו לה כל מיני זירעוני מאכל ומהם ניזונה.
החומרים:
1 כוס סוכר
1 כף דבש
1/4 כוס מים
1 כוס פרג טחון
מעט מיץ לימון
1/4 כוס צימוקים (אפשר להוסיף גם אגוזי פקאן כתושים)
אופן ההכנה:
בסיר קטן ממיסים על אש קטנה את הסוכר, הדבש והמים.
לאחר שהסוכר נמס, מוסיפים את הפרג ומרתיחים תוך כדי בחישה, מבשלים כדקה ומכבים את האש. מוסיפים גם את הלימון, הצימוקים והאגוזים, מערבבים ומצננים.
מליות נוספות
לאחר שצולחים בשלום את "שלב הפרג המסורתי", מתחילים לבדוק מה יש בבית – סוכר ו/או דבש נחוצים כמעט לכל מלית שהיא. אגוזים – מצוין! מה עוד? שקדים, קוקוס, ביצים, קינמון, קקאו, שוקולד-צ'יפס, תפוחי עץ, ריבת אוכמניות... כל מה שצריך זה לשדך בין המוצרים המתאימים ולמלא. הנה מס' רעיונות:
מלית קוקוס
מקציפים חלבונים (נשארו לנו מהבצק הפריך) עם סוכר ומעט עמילן (קורנפלור או קמח תפו"א) לקצף קשה ומוסיפים קוקוס. אפשר לטמון במלית של כל אוזן המן שוקולד-צ'יפס חום ולאפות.
מלית תפוחי עץ
לגרד תפוחי עץ (רצוי חמוצים) בפומפייה גסה, לבשל על אש נמוכה (לייבוש הנוזלים), להוסיף סוכר (או ריבה או מה שבא), מעט קינמון ואם רוצים גם אגוזים כתושים. לצנן ולמלא.
מליות על בסיס סוכר – ליצירתיים שבינינו!
מערבבים סוכר עם מעט קינמון או עם קקאו (על כל כף קקאו, 3 כפות סוכר), מוסיפים קצת מים וממיסים על אש נמוכה. מכבים את האש, מצננים מעט ומוסיפים את כל מה שמצאתם בארון – שקדים, אגוזים, צימוקים, שוקולד-צ'יפס, שאריות מהמליות הקודמות. מה שיותר מגוון, יותר מעניין. כל צירוף יוצר מלית אחרת, כל מלית יותר טעימה מהקודמת – אז קדימה למטבח!
מלית חלבית
מערבבים קופסת גבינה לבנה עם חצי חבילת פודינג וניל, מוסיפים עוד סוכר, לפי הטעם, ומעט מיץ לימון.
(24) יוסי, 17/2/2013 13:25
האם לא הגיע הזמן להתקדם?
הגיע הזמן להפסיק עם המאפים הכל כך לא בריאים ולשלוח פרי או תבשיל בריאים ולא פחמימות מקמח לבן עם סוכר לבן. ובכלל להפחית מהכמויות המטורפות של הממתקים ולהרבות במתנות לאביונים
(23) שרה הייל, 17/2/2013 13:24
אוזני המן בלי מרגרינה
אפשר לקבל מרשם לאוזני המן מבלי הרעל מרגרינה?
(22) יעל ליבנה גרובר, 19/3/2011 17:02
כורזים
נראה טעים ומזמין. אשר לאיכויות של המאפים. מאוד מאוד מומלץ להוציא את המרגרינות לסוגיהם מהמטבח ומהאפיה. עדיף חמאה או שומן סויה,אותו עדין לא מצאתי, אך יש כבר פרסום. אשר לקמח,עדיף מלא. יעל.
(21) אזני פרג, 13/3/2011 17:18
למה אוזני המן תמיד בצורת משולש ? מישהו יודע ?
בכל קהילות ישראל, תמיד רק בצורת משולשים- מה הסיבה ?
דנה, 17/3/2011 07:07
למה אוזני המן משולשים
בילדותי שמעתי שכך נראו אוזני המן (בערך וזו סיבה מספיק טובה לצחוק בפורים
אוזן, 18/3/2011 10:52
למה משולש?
שמעתי שהסיבה היא שכך נראו כובעי השליטים באותה תקופה , אז מהיום נקרא להם כובעי המן. פורים שמח
(20) אנונימי, 28/2/2011 13:21
מענין
עוד לא ניסיתי אך ניראה טוב 1969
(19) יוקלי, 28/2/2010 16:15
אוזני המן
באמת אין המשך למתכון וכמות הברנדי היא גדולה מאד עדיף תמיד להשתמש בחמאה הבצק טעים תהנו
(18) אופירה, 24/2/2010 09:01
למירה אפרתי -אחת המגיבות, מציעת המתכון הבריאותי
האם ניסית את המתכון הזה? אני לא ראוצה לקחת סיכון מיותר, אני רוצה בריא אבל גם טעים.
(17) הילה, 24/2/2010 06:14
מרגרינה???
אכן מומלץ להשתמש בשמן במקום מרגרינה ... הרבה יותר בריא ,ופחות סותם את העורקים (עורק החיים-הדם) המרגרינה היא פשוט אסון.....(שומנים מוקשים) ממש רעל.
(16) שמואל, 23/2/2010 10:37
מה קרה להמשך המתכון?
כתוב לשים את הבצק במקרר ולהכין את המיליות, אך לא רשום מתי להוציא את הבצק מהמקרר? מה המשך סדר ההכנה???
אנונימי, 13/3/2011 13:43
לשמואל
בדרך כלל מוציאים אחרי חצי שעה שהוא במקרר
(15) תניה, 22/2/2010 17:14
גם אני תניה! האם אוזני המן עם שמן טעימים??
או שממש מרגישים הבדל?
(14) עופרי, 14/2/2010 11:50
מתכון ללא מרגרינה!
אני מזמן לא משתמשת במרגרינה! כל חבילת מרגרינה מוחלפת ב-חצי כוס שמן! בריאות טובה יותר ופחות קלוריות. הכנתי כבר אוזני המן משגעים! אחרי 3 ימים לא נשאר כלום, למרות שהכפלתי כמויות!
(13) אנונימי, 12/3/2009 03:31
אוזני המן, ואוזניים בכלל כמובן
זה נ ק ב ה !
חג שמח !
(12) מירה אפרתי, 9/3/2009 07:21
אזני המן - בריאות, לא מה שחשבתם.
מצרפת מתכון מעולה לאזני המן ללא שומנים מוקשים, וקלי הכנה. חג שמח ובריא.
אוזני המן ממולאות בתמרים ואגוזים –
מרכיבי הבצק –
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
3 כפות סוכר חום
1 כוס יוגורט או שמנת צמחית
½ כוס שמן מכבישה קרה (בכל חנויות טבע)
קורט מלח ים
2-3 כפות מים (במידת הצורך)
מרכיבי המילוי –
250 גרם ממרח תמרים או תמרים מגולענים
1 כוס אגוזי מלך
½ כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
כף סוכר חום
כף מים
לעיטור –
כף שמן מכבישה קרה
כף סוכר חום
הכנה –
1. לשים את מרכיבי הבצק במערבל עד לקבלת בצק שנפרד מהדפנות.
2. חותכים תמרים, שוברים אגוזים ומערבבים בקערה נפרדת עם יתר מרכיבי המילוי.
3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח וצרים עיגולים בקוטר 5 ס"מ.
4. במרכז כל עיגול מניחים מעט מילוי ומהדקים את הקצוות לצורת משולש.
5. מברישים בשמן את ה"אוזניים" ובוזקים מעט סוכר.
6. אופים את העוגיות בחום 160 מעלות 40 דקות עד להשחמה.
(11) Tamar, 8/3/2009 17:10
אוזני המן ללא מרגרינה
לא יוצא מוצלח בד"כ כי הבצק הפריך חייב את השומן הנוקשה.
לכן יש כמה אפשרויות
קודם כל יש מרגרינות יותר בריאותיות, כמו"כ אפשר להכין אוזני המן מבצק שמרים שלא חייב מרגרינה בכלל!
(10) תניה, 8/3/2009 16:07
מצטרפת לקריאה זו
יש מתכון ללא מרגרינה?
(9) אוסנת חפץ, 5/3/2009 05:15
טעים וחג שמח
(8) shai, 14/2/2009 07:40
אוזני המן
אני יכין אותם היום
(7) אנונימי, 19/3/2008 13:03
הכנת אוזני המן
אני החלפתי את הקמח הרגיל בקמח מלא ויצא נהדר רק שלגבי הכנת המלוי עם פרג משהו היה חסר ולא יצא טוב ונאלצתי לזרוק את זה לפח
(6) יעל, 16/3/2008 11:14
אזני המן בלי מרגרינה!
אני מחפשת מתכון טוב שניסו אותו והצליח ,לאזני המן בלי מרגרינה! בבקשה למי שיש אשמח עוד לפני פורים תודה וחג שמח!
(5) מרים, 25/2/2007 07:39
כתבות
כל הכתבות מענינות, ולפני החגים המתכונים קלים וטעימים, חג פןרים שמח.
(4) Roni Thome, 13/3/2006 09:59
אזני המן מתכון
תודה רבה!. מתכון מצוין גם מבחינת אופן ההכנה הפשוט. הערב נאכל את אזני ההמן לתיאבון.
חג שמח
(3) אילנית חזיזה, 12/2/2005 07:36
מתכונים
המתכונים שלכם חבל על הזמן תמשיכו כך אתם פשוט גדולים אשמח לקבל מכם מתקונים מעניינים.
(2) טלי, 5/3/2004 03:18
אולי סוכר חום במקום לבן
שלום,
היות שאנחנו יודעים כמה מזיק סוכר לבן, אני מציעה לפתח מתכון על בסיס סוכר חום.
וגם אם אפשר , להמיר את המרגרינה המזיקה בשמן.
בברכת חג- שמח
טלי
(1) מרתה2004, 4/3/2004 01:34
הרעיונות טובים, כתבה משעשעת