רשימת תפוצה
האתר בעבודות תחזוקה מצטערים על אי הנוחות הזמנית, נשוב בקרוב!

משפחה

תפריט ומתכונים לסעודת פורים

ה׳ באדר ב׳ ה׳תשע״ו ה׳ באדר ב׳ ה׳תשע״ו 15/03/2016 | מאת שפרה סלייטר

מתכונים מהירים למנות מוצלחות כל השנה ובמיוחד לפורים!

את סעודת פורים אוכלים בירושלים השנה בערב שבת. לכן, חשוב שהתפריט יהיה קל להכנה ולא מדי כבד. גם אם אוכלים אותה ביום חמישי, אפשר להכין קצת יותר ולהשאיר לליל שבת. לתפריט הבא ניתן להוסיף חלה עם סלטים או דג למנה ראשונה, סלט חי לתוספת, יינות כיד המלך וקדימה- מוכנים לסעודה!

חזה בקר חגיגי

(ל8 עד 12 סועדים)

חזה בקר חגיגי

רכיבים:

  • חזה בקר, 1.5 ק"ג עד 2.5 ק"ג
  • בצל אחד גדול, פרוס או קצוץ
  • 4 שיני שום
  • 3 כפות דבש (או סֻכָּר חום)
  • 3 כפות מיץ לימון או חומץ
  • כף או שתים קטשופּ
  • 3 כפות קוקה-קולה
  • 3 כפות יין אדום או לבן
  • קצת פלפל
  • קצת פפריקה

בסיר רחב (או מחבת גדולה שיש לה מכסה) על אש גבוהה, להשחים את החזה על שני צידיו עד שהוא כמעט שרוף.

אחר כך, להנמיך את הלהבה ולהוסיף את כל המרכיבים האחרים. לא צריך לדאוג למרוח או לערבב. לכסות את הסיר. אחרי רבע שעה בערך, אפשר להפוך את הבשר ולוודא שיש מספיק נוזלים כך שהבשר ישרה תמיד בתוך הרוטב. (אפשר להוסיף מים לפי הצורך.) להמשיך לבשל על אש נמוכה במשך שתים עד שלוש שעות או אפילו יותר, עד שהבשר מתרכך. אפשר לפרוס את הבשר (קר או חם) לפרוסות ולחמם לקראת הסעודה בתוך הרוטב שלו בסיר.

קוגל (פשטידה) דמוי-קנישעס

קוגל (פשטידה) דמוי-קנישעס

(להכנת 12 מנות)

רכיבים:

  • 12-8 תפוחי אדמה, חתוכים ומבושלים במים עד שאפשר למעוך
  • 2 בצלים, קצוצים ומטוגנים בשמן
  • 4 ביצים
  • כוס קמח
  • 3/4 כוס שמן
  • מלח
  • פלפל
  • שומשום

למעוך ולערבב יחד את כל המרכיבים, תוך תיאום כמויות המלח והפלפל.

למלא תבנית מלבנית , ולכסות בזרעי שומשום.

לאפות בחום בינוני 50 דקות בערך עד שמתקבל גוון מוזהב. לחתוך לריבועים ולהגיש חם.

ירקות סיניים

ירקות סיניים

רכיבים:

  • לבחור ירקות לפי הטעם:
  • פלפלים בכל הצבעים
  • גזר
  • קישואים
  • זוקיני
  • קלחי סלרי
  • פטריות
  • (גפרורי שקדים מוסיפים שדרוג)
  • לפרוס את כל הירקות לרצועות או לחתוך באלכסון (לא דק מדיי)
  • ולטגן - להקפיץ - בשמן עמוק במשך דקה, להעביר לקערה בצד בין דפי נייר סופג.
  • בינתיים, להכין בסיר קטן את הרוטב:
  • 3 כפות רוטב סויה
  • כפית קורנפלור מעורב ברבע כוס מים
  • 2 כפות חומץ
  • כף סֻכָּר
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור

את כל אלה להביא לרתיחה תוך כדי בחישה. כשהרוטב מבעבע, הוא מוכן.

להכניס את כל המטוגנים לרוטב, לערבב, לפזר את השקדים הפרוסים מלמעלה (אם יש) ולהגיש. אפשר לחמם שוב על אש נמוכה. או להגיש בטמפרטורת החדר.

גלידת פאדג' וניל מנצחת (פרווה)

גלידת פאדג' וניל מנצחת (פרווה)

(לפחות 8 מנות)

  • רכיבים:
  • מיכל "שמנת" ריץ' כפול (כשתי כוסות- 500 מ"ל)
  • חצי כוס סֻכָּר
  • 4 ביצים
  • (אפשר כפית תמצית וניל)
  • סירופּ שוקולד

להקציף במיקסר את כל המרכיבים חוץ מהסירופּ עד שמתקבל מרקם אוורירי

ונפוח כמו קצפת יציבה. למזוג חצי הכמות לתוך קערת הגשה ולמזוג עליה

כמות של סירופּ. למזוג את שאר התערובת לתוך הקערה ועליה עוד כמות של סירופּ. בסכין או במזלג, לערבב בעדינות את הסירופּ כך שיִווצר מראה של שיש. אפשר לפזר פרורי עוגה או עוגיות או אגוזים קצוצים למעלה. להקפיא ולהגיש

קפוא.

(ניתן להגיש את הגלידה כפאי אם מוזגים אותה על גבי תחתית פאי מוכנה עם פרורי ביסקויטים)

מאמרים נבחרים

1 2 3 576

Donnez du pouvoir à votre voyage juif

Inscrivez-vous à l'e-mail hebdomadaire d'Aish.com

Error: Contact form not found.

הצטרפו לניוזלטר השבועי

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן