לו הייתי חברת כנסת עם כיסא מכובד במליאה, עם משכורת ושלל הטבות, ועם אפשרות להגיש הצעת חוק, היה המצב החברתי במדינת ישראל משתפר פלאים.
הרשו לי לדמיין, שאני שם, ויש לי חזון. אני רואה את השנאה, את הפירוד, את האווירה השלילית והיריבות השוררת במדינה, ואני רוצה לשים לזה קץ.
אני רואה אנשים טובים, שיכולים להיות קרובים ואוהבים, שונאים זה את זה, עוינים זה לזה, מרוחקים זה מזה, ושוכחים ממש לגמרי, שאחים בני אב אחד כולנו. אני רואה תקשורת המשסה ציבורים זה בזה, מלכלכת היכן שרק אפשר, מטילה רפש בכל הנקרה בדרכה, ושולטת, אוהו שולטת, על דעת הקהל במדינה.
אני רואה וכואבת, כי רבים כל כך אויבינו מבחוץ, ורבות כל כך הבעיות עמהן עלינו להתמודד, והשנאה הזאת, היריבות והפירוד כל כך מיותרים לנו, כל כך לא מוסיפים לנו לא כוח, לא זכויות ולא שום יתרון.
אז אני, חברת הכנסת הנכבדה (זוכרים, כן? מדובר רק בכאילו...), רוצה להגיש הצעת חוק מהפכנית שתשנה את המצב החברתי במדינה, ותמנע שנאה, יריבות, ריחוק ופירוד בין אנשים, קהלים ומגזרים.
הצעת החוק שלי תאסור כל דיבור סרה במישהו אחר. היא לא תאשר לספר בגנותו של מישהו, גם אם המוצא שלו, ההשתייכות המגזרית שלו, הדרך שלו, או האף שלו אינם לרוחי ולטעמי.
היא תעניש בחומרה כל שדרן שיהין לדבר דברי גנאי, וכל עיתונאי שיכתוב כתבה הדנה בחולשות, במעשים רעים או בביקורת על מאן דהוא.
חרדי לא יחשוב שחילוני הוא מפלצת, וחילוני לא יחשוב שלחרדי יש קרניים
נכון. העיתון יהיה משעמם והחדשות יתקצרו לכדי מחצית, אבל הקרבן יהיה שווה, כי השלום והשלווה ישכנו במדינה. חרדי לא יחשוב שחילוני הוא מפלצת, וחילוני לא יחשוב שלחרדי יש קרניים, כי התקשורת לסוגיה היא שמאכילה את כולנו זה נגד זה, ומלעיטה אותנו בתבשיליה הרותחים, לשנוא זה את זה.
החוק יחול גם על האדם הפרטי, זה שדעותיו אינן נאמרות בתקשורת או נכתבות בעיתון, אלא מושמעות על ידו באופן פרטי. אסור יהיה לדבר לשון הרע. אסור לספר על עוולות, ולא לשחרר רכילויות עסיסיות, אסור. הנתפס בדיבור שלילי - יקנס באופן מידי, ואם וכאשר יתברר שדיבוריו גרמו נזק לשני, ידרש המדבר לשלם לו נזיקין, לסדר לו עבודה חדשה, לשלם לו על ייעוץ, טיפול וכל הנדרש, כדי לתקן את הנזק.
רק אז יבין כל אזרח מהי העוצמה של הדיבור. רק כך הוא יראה שדיבור אינו רק בילוי נחמד, או בידור מהנה על חשבון כבודו הנרמס של הזולת, אלא דיבור הוא כלי נשק רב עוצמה, באמצעותו הורגים בני אדם. מחסלים אותם. פוצעים אותם ומשאירים אותם לדמם. דיבור הוא כוח עצום, לטוב או לרע, ואסור להקל בו ראש.
לחוק שלי קוראים "חוק ספירת האומר" והוא מתאים להיחקק דווקא עכשיו בימי ספירת העומר
לחוק שלי קוראים "חוק ספירת האומר" והוא מתאים להיחקק דווקא עכשיו, בימים אלו, ימי ספירת העומר.
אלו ימים של התחזקות בהתנהגות של בין אדם לחברו, ימים של חיזוק השלום בינינו, הגברת האהבה והורדת מפלס השנאה. דווקא עכשיו צריך להחיל את חוק ספירת האומר, כי בכוח האומר להוסיף אהבה וקרבה, או חלילה ללבות את אש השנאה והמחלוקת.
אז אינני חברת כנסת (לשמחתי הרבה!) ואין לי השפעה על החקיקה, אבל אני כן מעלה הצעה עתיקת יומין ומרעננת אותה, הצעה שספרי הגות והלכה רבים נכתבו אודותיה ע"י ה"חפץ חיים", הצעה שמבטיחה חיים מאושרים למי שיקח אותה ברצינות. קוראים לה שמירת הלשון.
בואו נתחזק בימים אלו, ימי ספירת העומר, ונקבל על עצמנו את ספירת האומר. נחשוב קודם שנדבר ונשמור על מוצא פינו. כי המוות והחיים ביד הלשון, ושמירת הלשון היא ערך עצום, המוביל לקרוב לבבות ואהבה, ומונע כל כך הרבה ריחוק, פירוד, שנאה, צער וכאב.
(7) נעמה, 23/6/2015 18:12
אוהבת כל אחד מאתנו
כל פעם שקוראים את מאמריה האחרונים(תרתי משמע) מתעוררים שוב להתחזק, ושוב הגעגועים צורבים לכל הטוב והיפה, לאדם אציל נפש שהיטיב כל כך לעולם. כל מאמר שלה מחזק הרבה יותר! יהי רצון שנזכה לביאת משיח במהרה ונזכה להרבות שלום והאהב בינינו.
(6) חן רומנו עובדיה, 1/6/2015 07:13
זכות להכיר אותך בלהה
זכיתי להכיר את בלהה ז"ל שנפטרה החודש בפתאומיות. היא חיה את מה שהיא מדברת וכותבת עליו. אכן דיבוריה ומעשיה היו חיוביים תמיד ומצמיחים , הפיצה הרבה אור שימחה ואהבה בכל מקום ולכל לב שבור. היתה בה חכמה עמוקה ובילתי רגילה ואהבה אמיתית לכל אדם. למדתי ממנה רבות, היא העבירה סדנאות גם בתחום של הנחיית הורים, גם ובעיקר בתחום זה צריך הרבה רגישות ושמירה על לשונינו ומעשינו. הלוואי ואצליח ליישם את שלמדתי ממנה. ושאהיה אדם טוב יותר . לעילוי נשמתה הטהורה
(5) אנונימי, 21/5/2015 18:58
ספירת האומר דרך לגאולה!!!!
מדהים! שנזכה לאחדות ואהבת ישראל. כך נזכה בביאת המשיח בע"ה בחסד וברחמים י.ס
(4) עזרא רענן, 20/5/2015 05:44
הלואי
דיבור כנגד הזולת הוא חולשה אנושית ואת זה קשה לעצור אבל הלואי וייפסק לפחות דיבורי סרה ודיבורי עלילה טעוני אמוציות, שהם בדרך כלל עלילות שוא הנכתבים ונאמרים לשם ניגוח כאשר הכותב או האומר עצמו יודע שאין ממש בדבריו. אם אלה ייפסקו - דיינו
(3) יהודה מיבנאל, 17/5/2015 16:52
את מציעה פגיעה בחופש הביטוי
כבר יש חוק נגד לשון הרע. אם צריך, אפשר לתקן את החוק הקיים, אבל אסור ללכת עם זה רחוק מדי. יש הבדלים בין פרטים בחברה וחשוב שתהיה לכל אחד האפשרות להביע את עמדתו השונה. חשוב מאד שלתקשורת יהיו התנאים לחקור ולפרסם, התקשורת עושה מלאכת קודש. רק בדיקטטורות אין שנאה וכולם שמחים.
(2) ברכי, 17/5/2015 10:32
כמו צוואה!
זה פשוט לא ייאמן שבדיוק השבוע פרסמתם מאמר ראשון של בלהה, ועוד בנושא כזה... אהבת חינם. כבוד הדדי. אם אני מקשרת נכון, ונראה לי שכן- כי כמה בלהה וייסנשטרן מעבירות סדנאות לחינוך בארץ הזו? אז בלהה נפטרה בפתאומיות השבוע, מזכירה לכולנו כמה שבריריים הם החיים. השאירה בית מלא ילדים, ועוד הרבה ילדים לא ביולוגיים שאהבה ללא תנאים. בלהה היתה אמא כללית, ובסדנא שהעבירה לנו לאחרונה ונקטעה באיבה, למדתי ממנה המון איך נותנים כבוד לכל ילד על שלל תכונותיו, איך חווים הורות מעצימה, איך מטפחים ואיך נותנים את כל הלב. באהבה. בחיות. בשמחה. אישיות כל כך קורנת, איך יתכן שהיא לא כאן. אי אפשר לשכוח אותך בלהה. נכנסת עמוק בליבי ומה שלימדת אותי יישאר איתי לנצח. שולחת תנחומים למשפחה הענפה, לבעלה ולילדיה, יירפא השם לשברכם ויביא לנו את המשיח, ותחיית המתים במהרה! אי אפשר להפרד....
(1) יהודה, 17/5/2015 07:30
דרך כה יפה!!
דרך כה יפה להעביר מסר ידוע, דרך מקורית וחדה. אהבתי!!