רשימת תפוצה
האתר בעבודות תחזוקה מצטערים על אי הנוחות הזמנית, נשוב בקרוב!

חגים ומועדים

לעזוב את הארוורד לטובת ישראל

א׳ באייר ה׳תשע״ה א׳ באייר ה׳תשע״ה 20/04/2015 | מאת אלי לוין

ד"ר ג'פרי האוסדורף מממש את חלום חייו.

השנה יחול יום העצמאות ה-67 של ישראל. אחרי 2,000 שנות גלות, בסיפור שאין דומה לו בהיסטוריה של המין האנושי, עם ישראל שב לארצו מכל קצוות תבל, כדי לשמור על אותה דת ולדבר באותה לשון. זהו סיפורו של אחד מהעולים שבחר להותיר אחריו משרה יוקרתית באוניברסיטת הרווארד, על מנת להפוך את ישראל לביתו.

ד"ר ג'פרי האוסדורף הוא חוקר ומרצה בתחום מדעי המוח וגריאטריה. כחבר פקולטה באוניברסיטת הרווארד, ד"ר האוסדורף ואשתו שרון החליטו לעזוב את כל הצלחותיהם מאחור, כדי לעלות ארצה עם שלושת ילדיהם הקטנים (ורביעי בדרך), בשנת 2000. למרות שהוא היה צריך להסתגל לארץ חדשה, לשפה חדשה ולעבודה שאיננה בדיוק אוניברסיטת הרווארד, בסופו של דבר, התברר שהימים הטובים שלו עדיין לפניו.

ההחלטה הגדולה שנפלה בשנת 2000, הייתה יותר חלום חיים מאשר החלטה מקצועית. אחרי הכל הוא עזב משרה בפקולטה של הרווארד. "אתה משוגע? בוסטון היא עיר נפלאה והרווארד היא מקום מעולה", אנשים היו שואלים אותו. אבל ד"ר האוסדורף אמר שאשתו רוצה "להיות חלק מהמדינה היהודית ולתרום לה". ד"ר האוסדורף סיפר לאש התורה: "ישראל היא מקום נפלא לגדל בו משפחה. עם קצת מזל והשקעה, היא גם מקום טוב לחיות ולתרום לחברה ולהרגיש חלק מהמיזם היהודי הגדול".

אחרי תהליך המעבר לצדו השני של העולם עם שלושה ילדים, ד"ר האוסדורף הרגיש נקי ומזוכך לפני ראש השנה הראשון שלו בישראל. "בשנה הראשונה שלי כאן, היה כנס בבית החולים, והרב לאו – רבה הראשי של ישראל – הרים כוסית ובירך בנאום מרגש לקראת השנה החדשה. זה לא מובן מאליו! מחוץ לישראל, אתה צריך להילחם עם לוח השנה כדי להצליח לשמר את החגים היהודיים. בישראל, זה מאוד שונה. יש לנו 'הרמת כוסית' לשנה החדשה עם הרב הראשי! אני חי את לוח השנה היהודי כמו שזה אמור להיות."

בעשרים השנים האחרונות, ד"ר האוסדורף חקר נוירו-דינמיקות ומחלות, כגון פרקינסון. ד"ר האוסדורף מקווה שמחקרו הנוכחי על הזדקנות, "ישפר עצמאות תפקודית לבוגרים מבוגרים יותר עם מחלות נוירולוגיות" וכן "יפחית את מספר הנפילות שלהם".

בנובמבר 2013, ד"ר האוסדורף זכה בפרס הצטיינות של החברה לחקר הזקנה בארה"ב על שיקום קשישים.

צוות המחקר שלו, באוניברסיטת תל אביב, זכה להכרה בפרס של החברה הבינלאומית לחקר יציבה והליכה, בכנס השנתי שלהם בשנים 2012 ו-2013. אחת המצגות הזוכות הציגה מחקר של טכניקות הליכה חדשות על הליכון עם מסכי מציאות וירטואלית – בדומה לאלה שמשמשים למשחקי וידיאו – כדי לשפר יכולות הליכה אצל זקנים.

בפברואר שנה שעברה, הצוות של ד"ר האוסדורף אירח ועידה בינלאומית בים המלח. מלבד תרומתו הגלויה לעולם, ד"ר האוסדורף מרגיש סיפוק לייצג את ישראל ברחבי העולם. "על ידי המחקר, הסיוע והאירוח שלנו, אנחנו מרגישים שאנחנו מראים את צידה היפה של ישראל – בעיקר את חיי היומיום הנורמאליים בישראל." אומר ד"ר האוסדורף. "זה שונה ממה שאנשים יכולים לראות ב-CNN."

בני הזוג האוסדורף עברו מחלום לשותפות בארץ ישראל, והפכו לתורמים גדולים. ד"ר האוסדורף אומר על תהליך העלייה: "חשוב לבוא עם ציפיות מציאותיות, אבל זה יכול להיות סיפור הצלחה נפלא".

ד"ר האוסדורף מנהל כיום את המעבדה לחקר הליכה וניידות במרכז הרפואי סוראסקי בתל אביב, ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה ע"ש סאקלר.

מאמרים נבחרים

1 2 3 576

Donnez du pouvoir à votre voyage juif

Inscrivez-vous à l'e-mail hebdomadaire d'Aish.com

Error: Contact form not found.

הצטרפו לניוזלטר השבועי

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן