ראש השנה מתקרב, ואיתו גם שלל סעודות החג. כולנו רוצים שהילדים יזכרו את הסעודות, לא רק בגלל האוכל אלא גם בזכות הערך המוסף הרוחני שהחג מביא איתו. הדרך הטובה ביותר לעשות את זה היא דרך חידושים מרעננים, משהו שיערב גם אותם בעשייה, אפילו את הקטנים.

להלן 4 עצות קטנות שיכולות לערב ולשתף גם את הקטנים בסעודות החג.

  1. עוגת דבש בצורת כוורת. יש בחנויות תבניות בצורת כוורת דבורים. כוורת כזאת תגרום לעוגה להיות בלתי נשכחת, ואם הילדים יהיו מעורבים בתהליך האפייה, ובמיוחד אם הם יעצבו דבורים קטנות ממרציפן או מבצק סוכר (כמו בתמונה), החגיגה תהיה גדולה.

  2. בצק סוכר או מרציפן יכול להיות יופי של חידוש לא רק לעוגת הדבש, אלא לכל קינוח שהוא. צורת שופר, דבורים, או סתם פרחים, יתנו לילדים תחושת שותפות ואחריות, אכפתיות ומעורבות.

  3. ניתן גם לקנות טושים שניתן לצייר איתם על מאכלים (כמו בצק סוכר לבן וכו').הטוש נראה כמו טוש רגיל אבל הוא מכיל צבע מאכל. זה אולי לא הכי בריא, אבל הכמות מזערית, והרווח שווה את ההפסד.

  4. העצה האחרונה כל כך פשוטה לביצוע, גם לעצלנים שבינינו, והתוצאה מרשימה. אפשר למצוא בחנויות דגלונים קטנים של: "חג שמח" או "שנה טובה". דגלון כזה, על קיסם, אם הילדים מקבלים מינוי רשמי ל"ועדת קישוט" ובוחרים היכן לתקוע אותו, עושה שולחן חג אחר לגמרי.

את כל המוצרים אנחנו ראינו (וצילמנו) בחנות – נני קייקס בירושלים, אבל בודאי שיש אותם גם בחנויות נוספות ברחבי הארץ.

חג שמח ושנה טובה!