רשימת תפוצה
האתר בעבודות תחזוקה מצטערים על אי הנוחות הזמנית, נשוב בקרוב!

חנוכה

מתכוני בריאות לחנוכה

כ״ד בכסלו ה׳תשס״ט כ״ד בכסלו ה׳תשס״ט 21/12/2008 | מאת מירה אפרתי

מתכוני בריאות לחנוכה? מסתבר שיש כזה דבר! מירה אפרתי, תזונאית ומחברת ספרי בישול בריא, לא נרתעת מהבלתי אפשרי לכאורה, ומציעה לנו מתכוני בריאות מיוחדים לחנוכה.

להגיד חנוכה ובריאות בנשימה אחת, זה כמעט כמו להגיד סופגניה עם מלפפון חמוץ. לא שייך, לא מציאותי, ואולי אפילו קצת מגוחך.

מאז נס כד השמן הקטן, נגזר על כל אחד ואחת מאיתנו לכלות כד קטן כזה בעצמנו במשך שמונת ימי החג. זה משפיע לנו על ההיקפים, זה עולה לנו (תרתי משמע) בצרבות, ואנחנו משלמים על זה בבריאות... ובכל זאת, איך אפשר בלי איזו "לביבה חמה ומתוקה", או לכל הפחות זכר ל"סופגניות נאכל בם לרוב"?

מירה אפרתי, תזונאית ומחברת ספרי בישול בריא, לא נרתעת מהבלתי אפשרי לכאורה, ומציעה לנו מתכוני בריאות מיוחדים לחנוכה:

סופגניות בריאות

מרכיבים:
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס יוגורט
2 ביצים
2 כפות סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
שמן מכבישה קרה לטיגון עמוק
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:
טורפים את כל המרכיבים חוץ מהשמן ואבקת הסוכר לבלילה חלקה.

מחממים שמן בסיר בינוני וכאשר חם מאד יוצקים לסיר כפות שטוחות של הבלילה.

כאשר הסופגניות מושחמות קלות – הופכים ומטגנים עד להשחמת הצד השני.

מטגנים בדרך זו את כל הבלילה מניחים בקערת הגשה ובוזקים אבקת סוכר.

סופגניות גבינה אפויות

מרכיבים:
1 כוס גבינה לבנה אורגנית
1 כוס קמח מלא
½ כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
½ כוס טופו מגורר
4 כפות שמן מכבישה קרה
2 ביצים
1 כוס יוגורט
קורט מלח ים
אבקת סוכר לציפוי

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים לבצק חלק ויוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ.

מניחים את כדורי הבצק בגביעי נייר לאפיה ומסדרים את הגביעים בתבנית אפיה.

אופים בחום 170 מעלות למשך 30 דקות, מניחים בקערה ובוזקים אבקת סוכר.

מגישים בליווי קעריות של דובדבנים חמוצים/מתוקים ויוגורט מומתק קלות.

לטקעס – לביבות תפוחי אדמה

מרכיבים:
3 תפוחי אדמה גדולים
2 בצלים בינוניים
3 כפות קמח מלא
2 ביצים
קורט מלח ים
קורט פלפל שחור
שמן מכבישה קרה לטיגון
קורט כורכום

רוטב:
2 כוסות יוגורט
2 בצלים ירוקים קצוצים
קורט מלח ים

אופן ההכנה:
מקלפים ומגררים את תפוחי האדמה והבצל במגרדת גסה ומניחים בקערה.

מערבבים עם קמח וביצים ומתבלים במלח ופלפל.

מחממים במחבת שמן מתובל בכורכום ומניחים כפות גדושות של תערובת במרחקים קטנים.

מטגנים את הלביבות עד להשחמה משני הצדדים ומעבירים לצלחת הגשה.

מערבבים את מרכיבי הרוטב ומגישים בקערית ליד הלביבות.

לביבות תירס

מרכיבים:
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
2 ביצים
1 כוס יוגורט
קורט מלח ים
קורט פלפל שחור
1 כוס גרעיני תירס
שמן מכבישה קרה לטיגון

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים חוץ מהתירס לבלילה חלקה.

מוסיפים את גרעיני התירס ושתי כפות שמן לבלילה ומערבבים.

מניחים כפות מלאות בלילה במחבת משומנת ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה קלה.

לעוד מאמרים בנושא חנוכה:

מאמרים נבחרים

1 2 3 576

Donnez du pouvoir à votre voyage juif

Inscrivez-vous à l'e-mail hebdomadaire d'Aish.com

Error: Contact form not found.

הצטרפו לניוזלטר השבועי

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן