לביבות ירק וגבינות אפויות

לביבות עשירות בירקות לארוחת ערב בריאה יותר או כריך מזין לדרך. מתכון טעים וקל

מאת: אריאל בן חמו

צילום: אריאל בן חמו / עיצוב: אריאל בן חמו

המרכיבים:

2 גזרים

1 תפוח אדמה

1 בצל סגול

1 זוקיני

1/4 צרור עלי פטרוזיליה

1/4 צרור עלי כוסברה קצוץ

2 ביצים L

2-3 כפות קמח כוסמין או קמח ללא גלוטן

מעט פלפל שחור

1/2 חבילת פטה עיזים 5% "פיראוס"

חתוכה לקוביות קטנות

ספריי שמן לריסוס

לכריך קציצות:

1 לחמנייה

2 כפות לאבנה 5% "פיראוס"

1/2 עגבנייה פרוסה

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל – 190 מעלות בתוכנית "טורבו".

מגרדים על החלק העבה בפומפייה גזר, תפוח אדמה, בצל וזוקיני.

בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות.

יוצרים מהתערובת קציצות, סוחטים מעט כל קציצה ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן.

מרססים מעל כל הקציצות ספרי שמן ואופים כ – 20-25 דקות או עד שהקציצות זהובות מכל הצדדים.

כריך כהצעת הגשה: פורסים לחמנייה, מורחים גבינת לאבנה, מניחים את הקציצות ומעליהן עגבנייה ויוצרים כריך.

פנקייקס גבינות ובטטה מלוח

פנקייקס מושלמים לארוחת ערב עם מליחות הגבינות ומתקתקות של בטטה. תוספת של סלט ליד ויש ארוחה משפחתית קלילה

מאת: נעמה רן

צילום: נעמה רן 

המרכיבים:

2 כפות שמן זית

1 בטטה קטנה קלופה חתוכה לקוביות קטנות בגודל 3/4 סמ"ר

מלח

פלפל

1 ביצה גדולה

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"

1/2 כפית מלח

3 כפות חמאת "תנובה" מומסת או שמן

1 כפית תימין או זעתר או אורגנו יבש מפורר (לא חייבים)

3 כפות פתיתי עמק "תנובה"

1/3 כוס גבינה בולגרית "פיראוס"

מפוררת

1/3 1 כוסות קמח תופח (או 1/4 1 כוסות קמח כוסמין מלא בתוספת 1/2 1 כפיות אבקת אפיה)

לטיגון: חמאה או שמן

הוראות הכנה:

מחממים שמן במחבת ומטגנים את קוביות הבטטה כ 2 דקות עד הזהבה במחבת מכוסה. הופכים את קוביות הבטטה ומטגנים עוד 2 דקות עד שהן זהובות ורכות. אם הן מתחילות להחרך מוסיפים למחבת מעט מים.

טורפים בקערה את הביצה, שמנת לבישול, מלח, שמן ותימין.

מוסיפים גבינות וטורפים.

מוסיפים קמח ובטטה ומערבבים בכף עד קבלת בלילה סמיכה (יכולים להיות קצת גושים). נמנעים מערבוב יתר.

מחממים חמאה או שמן במחבת ויוצקים בעזרת כף עיגולי בלילה.

מטגנים כ-2 דקות וכשיש בועות על הפנקייקס הופכים.

מטגנים עוד כדקה עד שהפנקייק זהוב ומוציאים לצלחת הגשה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

פינוקי שוקולד עם אגוזי לוז ופיסטוק חלבי

מתכון קל להכנה שבסופו קינוח שוקולדי חלומי

מאת: עורך שף לבן

 

המרכיבים: 

400 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו) שבור לקוביות

100 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות

½ מכל שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן

1 כף גדושה אבקת קפה נמס

⅓ כוס ברנדי משובח

350 גרם ממרח שוקולד נוטלה

100 גרם אגוזי לוז קלויים וחצויים

100 גרם פיסטוק חלבי קלוף

קלוי וקצוץ

לקישוט

אבקת קקאו

הוראות הכנה:

שמים בסיר כפול על אדים שוקולד, חמאה, שמנת, אבקת קפה נמס וברנדי וממיסים. מסירים מהאש, מוסיפים ממרח שוקולד נוטלה, מערבבים לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את האגוזים והפיסטוק חלבי, מערבבים ויוצקים לתבנית. מקררים למשך לילה.

הופכים את השוקולד מהתבנית על משטח עבודה.

מסירים את נייר האפייה, חותכים לריבועיםuמעטרים באבקת קקאו.

שומרים בקופסה סגורה במקרר או במקפיא עד להגשה. אם שומרים את השוקולד במקפיא, מוציאים מהמקפיא 15 דקות לפני ההגשה

בראוניצה - בראוני-פיצה מתוק עם קרם שוקולד וסוכריות

מתוק שוקולדי שישמח ילדים ומבוגרים: בין בראוני לעוגיה ענקית שמצפים ב(עוד) שוקולד וסוכריות

מאת: נעמה רן

צילום: נעמה רן

המרכיבים:

100 גרם חמאת "תנובה"

100 גרם שוקולד מריר

2/3 כוס סוכר

1 ביצה

1/4 כוס קקאו

1/2 כוס קמח

1/8 כפית מלח

1/4 כפית אבקת אפיה

לציפוי:

100 גרם שוקולד

3 כפות שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"

סוכריות

חטיף שוקולד

עוגיות קצוצות

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות. משרטטים עיגול בקוטר 24 ס"מ על נייר אפיה, הופכים את נייר האפייה ומרפדים תבנית תנור.

ממיסים חמאה ושוקולד. מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים ביצה וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה. 

מעבירים את עיסת השוקולד למרכז העיגול ומורחים בעזרת כף משומנת על פני העיגול כך שיווצר עיגול עיסה בעובי של כ 1 ס"מ. אופים 15 דקות (למרקם בראוני) ועד 20 דקות (למרקם עוגיה) עד שפני העיסה יציבים. מצננים לחלוטין.

ממיסים שוקולד ושמנת לקרם אחיד ומורחים על העוגה. משאירים שוליים. מפזרים סוכריות, חטיף שוקולד או כל תוספת אחרת שאוהבים (אגוזים, פירות יבשים או טריים..) ומגישים. חותכים למשולשים כמו פיצה.

לעוד מתכונים אם אין זמן לבישולים