קוסקוס עם ירקות

את הקוסקוס הזה אפשר להפוך בקלות לבשרי ופשוט מוסיפים לו עוף מחולק או 6 כרעיים.

דרגת קושי: בינונית

זמן ההכנה: כשעה וחצי

6-8 מנות

מצרכים:

2 חבילות אינסטנט קוסקוס

4 כפות שמן

4 כוסות מים רותחים

כפית כורכום

מלח ופלפל

למרק:

קופסת שימורי גרגרי חומוס

מסוננים

3 כפות שמן

4 שיני שום קצוצות

2 בצלים חתוכים גס

2 כפות אבקת מרק בטעם עוף

2 קישואים חתוכים גס

3 עגבניות חתוכות גס

5 גבעולי סלרי חתוכים גס

200 גרם דלעת חתוכה גס

3 גזרים חתוכים גס

2 לפתות קצוצות גס

3 תפוחי אדמה חתוכים גס

1/2 כרוב לבן חתוך גס

1/2 כפית כורכום

2 כפות רסק עגבניות

כף גדושה פפריקה מרוקאית

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פלפל לבן

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

בסיר גדול מחממים את השמן, מוסיפים את השום והבצל ומזהיבים מספר דקות. מוסיפים את כל הירקות והחומוס, מתבלים בתבלינים,  במלח ובפלפל, מכסים במים עד לס"מ מעל גובה הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כשעה ורבע, או עד שהירקות רכים מאוד.

במקביל מכינים את הקוסקוס: שמים בקופסה עם מכסה אטום את הקוסקוס, יוצקים עליו את השמן, המים הרותחים והתבלינים.

מבשלים מכוסה במיקרו שלוש דקות. מסירים את המכסה ומבשלים עוד שלוש דקות. מעבירים לקערה ובעזרת מזלג מפוררים את גרגרי הקוסקוס ככל האפשר עד שהם אווריריים ונפרדים זה מזה. מגישים יחד עם מרק הירקות.

פסטה ברוטב בזיליקום, שום ועגבניות שרי צלויות

דרגת קושי: קלה

זמן בישול: 6-5 דקות

8 מנות

ממש לקיץ הישראלי. הרוטב עדין מאוד, מתאים מומלץ לשמור את הנוזלים שנקוו בתבנית שבה אופים את העגבניות ולצקת גם אותם על הפסטה. הם יעשירו ויעמיקו את טעמיה.

הוראות ההכנה

2 כוסות עגבניות שרי חצויות

5 כפות שמן זית

5 שיני שום פרוסות לעיגולים

3-4 כפות בזיליקום קצוץ

3-4 כפות פרמזן מגורר

מלח ופלפל

1/4 כפית צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:

מכינים את עגבניות השרי: חוצים את העגבניות, מניחים אותן על תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה כשהחצי החתוך כלפי מעלה. מחממים תנור לחום של 160 מעלות וצולים 30-20 דקות, עד  שהעגבניות מתקמטות מעט ומשנות את צבען.

מכינים את הרוטב: שמים במחבת את שמן הזית, השום הפרוס והצ'ילי,  מטגנים כדקה. מוסיפים את הפסטה ומקפיצים אותה בשמן, מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את עגבניות השרי והבזיליקום ומערבבים בעדינות. מעבירים לצלחת, מפזרים על הכול פרמזן מגורר ומגישים.

מאפה ספירלה אנטי פסטי וגבינת עיזים

צבעוניות מופלאה ושילוב טעמים נפלא.

מצרכים:

חציל צר וארוך

קישוא זוקיני ארוך

2 עגבניות קטנות

גליל גבינת פרומעז עיזים

שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

2 שיני שום כתושות

כף בזיליקום קצוץ

3-4 ענפי טימין

אופן ההכנה:

1 .רצוי לבחור ירקות בקוטר דומה. פורסים את הירקות לפרוסות בעובי ס"מ. מטגנים קלות את החצילים והקישואים.

2 .פורסים את הגבינה. מסדרים את הירקות והגבינה כמו קלפים בעיגול בתבנית, עד למילוי התבנית.

3 .מערבבים שמן זית עם תבלינים ועלים מענף טימין אחד. מטפטפים על הירקות ואופים מכוסה כ20 דקות, ועוד כ-10 דקות ללא כיסוי.

4 .ניתן לדלג על שלב טיגון הירקות, אך יש לאפות את הירקות זמן ארוך יותר, עד לריכוך.

כוסות סושי מפורק

סושי הפך להיות להיט גם מחוץ למטבח האסיאתי. המנה הבאה עשויה ממרכיבי סושי פשוטים וזמינים, ומורכבת בקלות בשכבות בכוסות במקום לגלגל באצות. התוצאה מרהיבה ולא פחות טעימה.

מצרכים:

לאורז

550 גרם אורז לסושי או אורז עגול

660 גרם מים

תחמיץ לאורז

120 גרם סוכר

2 כפיות מלח

180 גרם חומץ אורז

לכוסות

400 גרם סלמון טרי או מופשר מאיכות גבוהה

1 אבוקדו גדול בשל אבל לא רך מדי

בצל סגול קצוץ או בצל ירוק קצוץ

מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה

רוטב סויה

רוטב טריאקי

רוטב צ'ילי מתוק

אופן ההכנה:

1 .שוטפים את האורז 4-5 פעמים ומייבשים היטב. שמים את האורז והמים בסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים, מכסים ומבשלים במשך 18 דקות. משאירים סגור ל-10 דקות נוספות, מעבירים לכלי רחב, מערבבים בתנועות קיפול עדינות עם התחמיץ ומצננים.

2 .לתחמיץ: מבשלים הכול יחד עד המסת הסוכר. ניתן לשמור בצנצנת במקרר לזמן ממושך.

3 .חותכים את הסלמון לקוביות בגודל ס"מ, מאדים בסיר אידוי (אפשר בסיר במבוק ייעודי או בסיר עם חורים, כמו סיר קוסקוס) על כלי עם מים רותחים, רק עד שהסלמוןמשנה את צבעו. מתבלים במלח ובפלפל שחור. אפשר גם להקפיץ במחבת או לאפות בתנור דקות ספורות עד לשינוי הצבע בלבד.

4 .חותכים את האבוקדו לקוביות לפני ההגשה כדי למנוע השחרה. אפשר לחתוך מראש ולתבל במיץ לימון או במלח לימון או בחומצה ציטרית, מומס במעט מים.

5 .מרכיבים את המנה: ממלאים כרבע כוס באורז, מעל שמים אבוקדו, בצל ודג סלמון בשכבות. מקשטים בבצל ירוק או בעלי מיקרו.

6 .מגישים לצד רטבי תיבול של סושי כמו רוטב סויה, רוטב טריאקי או רוטב צ'ילי מתוק.