קינואה ים תיכונית

מצרכים:

  • 1 כוס קינואה לבנה שטופה
  • חופן זיתים מרוקאיים
  • 10 עגבניות מיובשות
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה
  • כף שמן זית
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

יש להשרות את הקינואה לפחות 3 שעות )אני משרה לילה( מבשלים בסיר את הקינואה עם 2 כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות. מאווררים. מוסיפים את העגבניות המיובשות. זיתים מרוקאיים, מערבבים ומגישים.

גלידת מנגו קוקוס

מצרכים:

  • מנגו חתוך לקוביות מוקפא
  • 2-4 כפות קרם קוקוס
  • 1 כפית מייפל או תמר מג'הול

אופן ההכנה:

מקלפים את המנגו, חותכים לקוביות, מקפיאים לילה.

בבלנדר חזק שמים את קוביות המנגו, מוסיפים מייפל או תמר מג'הול וקרם קוקוס כמה דקות ויש גלידה טעימה.

(אפשר להקפיא את קרם הקוקוס לטובת מרקם יותר עשיר).

ממרח פלפלים

מצרכים:

  • 5-6 פלפלים אדומים
  • 4 שיני שום או כפית שום גבישי
  • 1-2 כפות שמן או שמן זית
  • קורט מלח אטלנטי לפי הטעם
  • ½ -1 פלפל חריף לפי הטעם

אופן ההכנה:

קוטמים את הראש ומוציאים את הגרעינים.

פורסים לרבעים ומעבירים למעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים לסיר,מוסיפים שמן ,תבלינים ומבשלים כ 20 ד' או עדשהנוזלים מתאדים מצננים ומגישים.