ספר העוסק בקשר בין הגנים ה'טובים' האחראיים על גאונות, ועל אלה ה'רעים' האחראיים על חריגות, ומזהיר אותנו מפני חזרה על טעות אנושית נפוצה: האמונה שכל הידע הנחוץ נמצא כבר בידינו.
ריצ'רד דוקינס טוען ברב המכר שלו, 'אשליית הא-ל', כי מקור המוסר האנושי הוא גנטי. האם הטיעון כי קוד מוסרי אינו דורש אמונה מתאים להיסטוריה האנושית ולטבע האדם כפי שבא לידי ביטוי בניסויים המפורסמים של מילגרם וזימברדו?
בתזמון מעניין, נוצרי אדוק הופך לאגנוסטיקן, ופרופסור לפילוסופיה, מאושיות האתיאיזם הבינלאומי, מצהיר לעת זקנה על אמונתו בא-לוהים. האם יש סיבה משותפת לשני סיפורי המסע המנוגדים?
על ארונות קבורה בצבעי קבוצת הספורט האהובה שמעתם? סיפור חנוכה הוא סיפור של התנגדות לתרבות ההלניסטית. אלפיים שנה מאוחר יותר, המלחמה הזו עדיין לא הסתיימה.
רעיון "תיקון העולם" נתפס לעיתים קרובות מדי כנאיבי וחסר סיכוי, אך לפעמים מגיעים זמנים שמזכירים לנו שתהליכים היסטוריים, חסרי סיכוי לכאורה, יכולים לקרות די מהר. ברק אובמה הוכיח שחלומות יכולים להתגשם.
לפעמים צריך לדבר על אנשים אחרים, או שלכל הפחות אין בכך כל רע. השאלה היא מה בדיוק אנחנו אומרים, והמציאות מלמדת שבדיבור על הזולת רובנו נוטים להפריז. המילים פשוט מתגלגלות החוצה בקלות רבה מדי.
רעיונות של שלום ואחווה, כבוד הדדי, הכרות בין סין למערב, עוטפים את האולימפיאדה בסין, אך האמת שעומדת מאחורי המילים היפות, היא שבעולם של ימינו ספורט הוא ערך גדול יותר מזכויות אדם.