בכל יום, מאז שפגשתי את הרב ויינברג והפכתי לתלמידו, הודיתי לאלוקים על הזכות הנפלאה הזאת.

מאת הרב אלון טולווין

הדבר הכי נפלא שקרה לי אי פעם היה שהכירו לי את הרב נח בשנת 1971. מאז, לא עבר אפילו יום אחד, מאז שפגשתי אותו והחלטתי להיות תלמיד שלו, שלא הודיתי לבוראי על הזכות הנפלאה הזאת.

וגם לא היה יום אחד שלא נזפתי בעצמי שאני לא מציאותי, שאני לא ממושמע, שאני אנוכי... ולמדתי מהרב המקסים שלנו, ליהנות גם מזה!

להלן כמה קטעי מחשבה שאני זוכר מאותם ימים.

1. אל תציבו לעצמכם מטרה ללמוד את כל התורה ולקיים את כל המצוות. הציבו לעצמכם מטרה להיות עובדי ה'. זה כבר יביא אתכם אל כל השאר.

2. נאמנות. מעל לכל. מהרגע שאדם נהיה חבר, מהרגע שהוא מחליט להיות חבר - הוא מתחייב. זאת אומרת אמון וביטחון מוחלטים. זאת אומר שאם החבר מבקש מאיתנו משהו, אנחנו עושים את זה. אנחנו בוטחים בו שהוא שקל את הבקשה מול חוסר הנעימות והטרחה ובחר לבקש. אז אנחנו חייבים לעשות את זה.

3. לנהוג על פי התורה זאת אומרת להיות שליח, להיות נציג האלוקים מול בני האדם. אנחנו חייבים להתמלא בתחושת הכנעה מתוך יראה, ויחד עם זה להיות בטוחים במשימתנו. אנחנו צריכים לחיות את התפקיד ולהיראות בהתאם. כשאנחנו באים במגע עם אנשים, עלינו להיות מקדשי ה', זאת אומרת למשוך אנשים אל האלוקים. ואם זה לא קורה, סימן שאנחנו צריכים לחזור ולבחון מחדש את עקרונותינו.

4. לימוד. פשט – אי אפשר לאלץ את המשמעות הפשוטה של הטקסט. עבדו את זה עד שהדברים ברורים! התורה חייבת לדבר אלינו. השתמשו ב-48 הדרכים והפכו בהם שוב ושוב עד שיהיו ברורים. אל תכניסו את הרעיונות שלכם לתורה, הניחו לתורה ללמד אתכם.

5. הרב נח אמר לי במספר מקרים, שהמפתח לקרב מישהו לתורה הוא קשר. אנחנו חייבים לאהוב יהודים. מי שלא מרגיש התעוררות מלהיות עם אחיו היהודים, סימן שהוא עושה משהו לא בסדר.

6. אולי אחד הדברים העוצמתיים ביותר שהרב נח אמר לי היה, שמילוי רצון ה' ממריץ ומחזק. הוא אמר שאם אנחנו עושים מצווה ולא מרגישים אנרגטיים יותר אחריה לעומת מה שחשנו לפניה, סימן שעשינו את המצווה מתוך גישה שגויה.

אם אתם כמוני, אז גם אתם עדיין לא קלטתם את מלוא המשמעות הנוראית שבפטירת רבנו. לפני שבועיים דיברנו על להיפגש שוב בקרוב. היה כזה ביטחון. הראש שלי מתפוצץ. הלב שלי פועם בכבדות.

הרב נהג לספר לנו בפגישות צוות שהמטרה שלנו אינה להפוך את התלמידים להיות כמונו, אלא לעזור להם להפוך להיות טובים יותר.

עכשיו אנחנו תקועים, אבל יש לנו זה את זה. אנחנו כבר לא יכולים לסמוך על הרב נח שיעשה את העבודה. והמתנה הגדולה ביותר שאנחנו יכולים להעניק לו, הדברים הגדולים ביותר שאנחנו יכולים לעשות כדי להוסיף לזכויותיו, זה להילחם למען כלל ישראל כפי שהוא היה ממשיך לעשות.

פורסם ב: 14/2/2009

aish.co.il קיים בזכות התמיכה שלכם. לחצו כאן כדי לתרום לאתר.

תגובות למאמר: 2

  • (2) מרים, 16/2/2009

    צר לי על עזיבתו של הרב נח זצ"ל

    עדין מחפשת את הסיבה להתודעות שלי לאתר זה שבו מצאתי עניין ומשמעות וששאב אותי אליו שזה בערך כשבועיים.לצערי הרב אני מגלה שהאדם בעל משמות יקרה מאוד עזב אתנו.אני פשוט חשה כאב גדול על האובדן הגדול למרות המעט שהצלחתי לקלוט בכתבותין
    רציתי מאוד להספיק להודות לו.

  • (1) יעל, 16/2/2009

    באמת עצוב!

    חבל לנו-עם ישראל- שאיבד בן ישראל מובחר כל כך.

תגובה למאמר:

  • הצג את שמי?

  • השם והכתובת נשמרים במערכת במקרה ולצוות האתר תהינה שאלות בנוגע לתגובה שלכם, ובשום אופן אינם מועברים הלאה.


  • * שדה חובה2000
שלח תגובה

מאמרים נוספים:

מודעות חסות