לחצו כאן כדי לעבור לתחילת המאמר
הצטרפו לניוזלטר השבועי

לקבלת עדכונים באימייל




מי הזיז את הגבינה שלי? – מקבץ חטיפי גבינה

מי הזיז את הגבינה שלי? – מקבץ חטיפי גבינה

מקבץ מאכלי גבינה פופולריים (וגם כמה שלא).

מאת

טוב, אז לא רק שאף אחד לא הזיז אותה, היא נמצאת כאן ובגדול! בורקס, בלינצ'סים, פיצה ופשטידות וגם 'קאדיי, 'בואיקוס' ו'לאסי' ואפילו עוגה לדיאבטים! כל מה שניתן למלא, לדחוס, לצפות ולערבב עם גבינה, מוגש לכם אחר כבוד.

ואת הקשר בין מאכלי חלב לשבועות אתם כבר יודעים? לא?! אז תקפצו לרגע למאמר המערכת 'אלף-בית של שבועות' ורק... אל תשכחו לחזור!

חג שמח!

בלינצ'ס גבינה

המנה הכי פופולרית בשבועות! קרפים, חביתיות או בלינצ'סים, לא משנה באיזה שם תכנו אותם, הם פשוט טעימים!

החומרים:
1 וחצי כוסות קמח
2 כפות סוכר
מעט מלח
2 כוסות חלב
2 כפות שמן
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים מס' 1
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
שופכים לקערה את הקמח, הסוכר והמלח ומוסיפים את החלב, השמן והביצים. בוחשים היטב, עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה.

משמנים קלות מחבת קטנה ומחממים אותה, בעזרת מצקת, יוצקים מהבלילה אל המחבת ומנענעים בעדינות, עד שכל שטח המחבת מכוסה באופן אחיד. מזהיבים את החביתיה משני הצדדים ומניחים בצד בערמה.

משמנים את המחבת בשנית ומטגנים את החביתיה הבאה וכן הלאה.

החומרים למלית:
250 גרם גבינה לבנה %5
½ כוס סוכר
חצי חבילת צימוקים
1 כפית תמצית וניל
1 חלמון

אופן ההכנה:
מערבבים את החומרים, עד לקבלת תערובת אחידה.

מורחים כל חביתיה, בכף גדושה מהמלית ומגלגלים לגליל.

*ניתן כמובן למלא באינספור מליות: ריבה, ריבת חלב, רחת לוקום, ממרח חלבה, שוקולד, ולפזר מעל שקדים קצוצים ואגוזים.

פיצה

מה יש לומר על פיצה, שעדיין לא נאמר? אין. טוב, אז לא נגיד.

לא. אבל אני חייבת. פיצה זה ה-פ-ת-ר-ו-ן הכי מ-ע-ו-ל-ה לארוחת שאריות למשפחה מורעבת. פשוט מפזרים מלמעלה את כל מה שנשאר: טונה, קישואים, תפוחי אדמה ובצל, לא משנה מה וקוראים לזה: פיצה עם תוספות!

החומרים לבצק:
2 כוסות קמח
20 גרם שמרים טריים
½ כפית מלח
1 כף שמן
½ כפית סוכר
¾ כוס מים פושרים

אופן ההכנה:
שופכים את המלח לקערה ומוסיפים את הקמח והשמן.

מעמידים לתסיסה את השמרים, הסוכר והמים וכשהם תוססים שופכים אותם לתוך גומה במרכז תלולית הקמח.

לשים עד לקבלת בצק גמיש וחלק.

מכסים במגבת ומשהים להתפחה למשך שעתיים.

לאחר ההתפחה, מרדדים על גבי משטח מקומח את הבצק, עד לקבלת עלה בגודל התבנית. (אפשר לחתוך אותו לצורת עיגול). את העלה מורחים במעט שמן או מרגרינה.

החומרים למלית:
1 קופסת רסק עגבניות גדולה
¼ כוס מים
1 כפית מלח
1 כף אורגנו
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
זיתים שחורים/ירוקים/פטריות/בצל/אנשובי

אופן ההכנה:
מערבבים את רסק העגבניות, המים, המלח והאורגנו ושופכים ע"ג עלה הבצק.

מפזרים פתיתי גבינה ומקשטים באחת או יותר מהתוספות המוצעות.

אופים בחום בינוני כ-25 דקות.

חותכים למשולשים וקוראים לחבר'ה להצטרף.

* לקבלת פיצה שברכתה 'מזונות', יש להחליף את המים למיץ.

בורק'ס

תגידו לי, אפשר בלי בורק'ס? בורק'ס זה כל-כך ישראלי. עם גבינה, עם תפוחי אדמה, עם פטריות, עם תרד והעיקר... מעטפת הבצק הפריך, שכל ביס מפזר סביבו אלפי פירורים...

החומרים:
חצי ק"ג בצק עלים
100 גרם גבינה מלוחה מפוררת
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
3 חלמונים
מעט פלפל
סומסום

אופן ההכנה:
מרדדים את הבצק ע"ג משטח מקומח לעלה בגודל 30 על 25 בערך

חותכים את העלה ל 4 רצועות מצד אחד ו-6 מצד שני, עד שמתקבלים מלבנים קטנים. בינתיים מכינים את המלית:

מערבבים את הגבינות המפוררות, עם 2 חלמונים והפלפל ובעזרת כפית, מניחים את המלית, במרכז של כל מלבן.

מקפלים באלכסון ויוצרים משולשים.

מהדקים את קצוות המשולשים.

מורחים במעט חלמון וזורים סומסום מלמעלה.

אופים ע"ג תבנית משומנת מראש, כ-20 דקות, עד להשחמה.

לזניה

אולה איטליה. אין כמוהם במאכלי פסטה וגבינות. גם הלזניה מוכרת וחביבה מאין כמוה ותמיד כיף לחזור ולאכול. (רק כדאי לעצור בזמן).

החומרים:
200 גרם אטריות ללזניה
2 קופסאות רסק עגבניות
2 גביעי קוטג'
2 ביצים
200 גרם פרוסות גבינה צהובה קשה
חצי כוס מים
2 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל
1 כפית אורגנו

אופן ההכנה:
מבשלים את האטריות על פי ההוראות, מסננים ושוטפים.

להכנת הרוטב, מערבבים את רסק העגבניות עם המים ומוסיפים את התבלינים.

בנפרד מערבבים את הקוטג' עם הביצים ומתבלים במלח ופלפל.

בתבנית אפייה מלבנית, מניחים מחצית מכמות האטריות ומעליה מורחים מחצית מתערובת הגבינה ויוצקים מחצית מהרוטב, מעליו מניחים מחצית מכמות פרוסות הגבינה ובדומה מכינים את השכבה הנוספת.

אופים בתנור בחום בינוני-גבוה, כחצי שעה.

קיש בצל

'קיש' למי שלא יודע זו בעצם פשטידה משודרגת, שיש לה תחתית מבצק. אפשר למלא אותה בגבינות עיזים ועשבי תיבול, בתרד, מוצרלה וצנוברים ואנחנו מציעים מלית פשוטה ולא יקרה – בצל ושמנת!

החומרים לבצק:
3 כוסות קמח
1 שקית אפיון
200 גרם חמאה
1 גביע שמנת חמוצה
1/3 כוס חלב

אופן ההכנה:
מנפים את הקמח והאפיון, חותכים את החמאה לקוביות ומעבדים את הבצק.

מוסיפים את השמנת והחלב וממשיכים לעבד, עד לקבלת בצק גמיש.

עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.

אח"כ משמנים תבנית ומרפדים את תחתיתה ואת שוליה בבצק.

החומרים למלית:
3 בצלים גדולים
50 גרם חמאה
2 גבינה 5%
4 כפות קמח
3 ביצים
1 כפית שטוחה מלח
פלפל
100 גרם פתיתי גבינה צהובה

אופן ההכנה:
חותכים את הבצלים לטבעות ומטגנים בחמאה, עד להזהבה.

שופכים את הבצלים ע"ג הבצק.

את שאר החומרים מלבד פתיתי הגבינה, מערבבים ושופכים את הבלילה מעל הבצל.

מכסים מלמעלה בפתיתי הגבינה ואופים בתנור בחום בינוני כשעה.

'פינידו' – לחם גבינה בולגרי

יש לי חברה חצי בולגרית ובשלנית מהסרטים. הלחם הזה לדבריה פשוט מטעם. כדאי לנסות.

החומרים:
1 ק"ג קמח
1 חב' שמרית
כפית מלח
1-2 כוסות מים פושרים (לפי הצורך)
¾ כוס שמן
1 חבילה גבינה מלוחה
1 חבילה קטנה גבינה צפתית
1 חבילה פתיתי גבינה צהובה

אופן ההכנה:
שופכים את המלח לקערה ומוסיפים את הקמח והשמרית

מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק חלק ודביק.

מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים במקום חמים.

לאחר ההתפחה מפוררים את מחצית מכמות הגבינה הצהובה + שאר הגבינות לתוך הבצק ולשים, עד לקבלת בצק אחיד.

יוצרים מעין כיכר ומניחים אותה ע"ג נייר אפייה.

אופים בחום בינוני וכאשר הלחם כמעט אפוי, פותחים ומוסיפים מעל את שארית פתיתי הגבינה להקרמה.

אופים עד להשחמה ומוציאים.

*וריאציה נוספת היא ה'בואיקוס'. מאותו בצק ממש, מכינים לחמניות קטנות וטעימות להפליא.

קאדיי – מאכל כורדי

חברה אחרת שלי, מתמחה דווקא במאכלים כורדים וזו תרומתה.

החומרים לבצק:
1 ק"ג קמח מנופה
1 וחצי כפות שמרים יבשים
2 ביצים
1 כף מלח
2 כפות סוכר
1 וחצי כוסות מים

אופן ההכנה:
שופכים את המלח לקערה ומוסיפים את שאר החומרים

לשים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים במקום חמים.

החומרים למלית:
1 גבינה מלוחה מגורדת
1 וחצי גביע גבינה 9%
1 ביצה
2 כפות קמח
½ כפית מלח

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים, עד לקבלת בלילה אחידה.

את הבצק המותפח לשים למעין נקניק וחותכים עיגולים בגודל של אגוז מלך.

משטחים עם היד עד לקבלת מעין עלה.

מניחים כפית מהמלית במרכז העלה ומהדקים בעזרת האצבעות.

את הקאדיי ניתן לטגן או לאפות.

* אפשר כמובן למלא במליות נוספות: תפוחי אדמה, פטריות, בשר טחון, תרד וכו'.

'לאסי' – משקה הודי

לא, זו לא 'לאסי' חוזרת הביתה.' כך מכנים את המשקה הזה. לא טעמתי, אבל מביני עניין טוענים בלהט כי זה טעים ומרענן. מה יכול להיות? ננסה!

החומרים:
4 כוסות ריוויון
2 כוסות מים קרים
1 וחצי כפיות מלח
מעט פלפל
מעט כמון

אופן ההכנה:
מעבדים את כל החומרים בבלנדר למשך מספר שניות, מוזגים ומגישים צונן.

ממרח צנוברים וגבינת שמנת

מטבל טעים שאפשר להגיש ליד קרקרים וירקות, כפתיח לסעודה או באירוח קל.

החומרים:
100 גרם צנוברים
200 גרם גבינת שמנת
חצי גביע יוגורט
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מטגנים קלות במעט שמן, את הצנוברים, עד להזהבה ומרסקים במעבד מזון.

מערבבים עם שאר החומרים ומצננים במקרר מספר שעות לפני ההגשה.

מגישים בתוספת קרקרים, צנימים ועגבניות מיובשות.

עוגת גבינה לדיאבטים (סוכרתיים)

אתם רואים? אנחנו לא מזניחים אף אחד!

החומרים לבצק:
1 חב' מרגרינה
1 חב' קמח אוסם
1 חב' גבינה

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

מחלקים לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק לעלה.

החומרים למילוי:
1 גביע גבינה לבנה
1 חלמון ביצה
ממתיק מלאכותי
מעט צימוקים

אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי המילוי ומורחים ע"ג עלה הבצק.

מגלגלים ומורחים מעט חלמון ביצה מלמעלה

מכניסים לתנור לחום בינוני, עד להזהבה.

* אפשר להחליף את מילוי הגבינה, בכל מילוי העולה על הדעת. דוגמאות: להוסיף גבינה בולגרית עם זיתים, קצח, קימל, גבינה צהובה ולמתוקים – ריבה, ממרח תמרים, ממרח חלבה וכן הלאה.

מחפשים מרשמים למתוקים? אתם מוזמנים לנסות ב'עוגות גבינה לשבועות'.

19/5/2007

אוהבים את האתר? עזרו לנו ליצור עוד מאמרים וסרטונים.
aish.co.il קיים אך ורק בזכות התמיכה שלכם.
התגובות למאמר הנן הדעות האישיות של כותביהן. התגובות מפורסמות בהתאם לשיקול הדעת של המערכת, אנא שמרו על שפה נקיה ואדיבה.

למאמר זה התפרסמו: 5 תגובות ב-4 דיונים

(4) הילה, 5/6/2011 09:39

עוגת גבינה דיאטטית ??עם מרגרינה שומן צמחי ומוקשה המון קלוריות???

אנא ממכם חיסכו לנו בדיאטות האלו (בתור סכרתית רבת שנים מעל 20 שנה) אם כבר עבדו עם חמאה (לפחות הורידים לא יחסמו) ואולי תהיה קצת ביראה כי בחמאה יש ויטמין D שחסר לרבים מאיתנו. ושנית עדיף לקחת עוגת גבינה רגילה עם סוכר (ובדר"כ פחות פחמימות ושומנים מזיקים) בכמות קטנה ולהינות מכל ביס מאשר לאכול עוגה "דיאטטית" שמשקרת לנו ואנו אוכלים ממנה יותצר מידי. ואחרון חביב- תתרחקו משומן צמחי מוקשה כמו מאש!!! שמנת צמחית /מרגרינה/במבה וכו' - כל אלו סותמי עורקים שמקצרים את חיינו. ולא רק שלך הסכרתיים. חג שמח לכולם

מור, 6/6/2011 10:58

לא אמרו דיאטטית אלא לדיאבטים (סוכרתיים)!!!!!!

(3) רות, 20/5/2007 05:11

אוכל טוב!

המאכלים נראים ממש טוב מי המציא אותם???

(2) אני, 31/5/2006 02:51

יש לציין הלכה חשובה מאוד!!!

אסור להכין לחם שאיננו פרווה [בשרי או חלבי] אלא אם כן מכינים כמות קטנה לכבוד מאורע ספציפי ובצורה שונה שלא יתבלבלו ויחשבו שזה לחם רגיל!!!!

(1) רונית רביב, 27/5/2006 14:50

כמעיין המתגבר

יערה היקרה, כמה נפלא להמשיך ולקרוא את כל הדברים שלך, המיכל מתמלא ומתמלא ןאינו חסר.
ברכות חמות והרבה הרבה כוח להמשיך וליצור.

תגובה למאמר:

  • כתובת האימייל לא תוצג.


  • 2000
שלח תגובה
stub