לחצו כאן כדי לעבור לתחילת המאמר
הצטרפו לניוזלטר השבועי

לקבלת עדכונים באימייל




מתכוני בריאות לט

מתכוני בריאות לט"ו בשבט

מירה אפרתי, תזונאית ומחברת ספרי בישול בריא משלבת בין המרכיבים המסורתיים של ט"ו בשבט ובין הבישול הבריא.

מאת

כשחושבים על ט"ו בשבט, בדרך כלל עולים בדעתנו שולחנות עמוסים בפירות יבשים, אגוזים ועוגות וממתקים שהוכנו מהם. פעמים רבות מדובר בחגיגת קלוריות וסוכר, אבל זה לא חייב להיות כך. מירה אפרתי, תזונאית ומחברת ספרי בישול בריא, לא נרתעת מלשלב בין הבריא ובין המהנה. במתכונים הבאים המובאים מתוך ספרה המומלץ, טעימים מן הטבע, היא משלבת בין המרכיבים המסורתיים של ט"ו בשבט ובין הבישול הבריא.

אורז בדובדבנים וזעפרן

מרכיבים:
כוס אורז ארוך מלא
כוס אורז ארוך לבן
מלח ים
בצל גדול
4 כפות שמן מכבישה קרה
קורט כורכום
4 גזרים גדולים
כוס דובדבנים מיובשים
½ כפית כמון
¼ כפית זעפרן

הכנה:
מבשלים את האורז 8 דקות במי מלח רותחים, שוטפים במי ברז ומסננים.

קוצצים בצל ומזהיבים במחבת עם 2 כפות שמן מתובל בכורכום.

חותכים את הגזר ל"גפרורים דקים" ומוסיפים עם הדובדבנים לבצל.

מתבלים את התערובת בכמון ומאדים תוך ערבוב במשך 3 דקות.

משמנים קלות סיר רחב, בוזקים כורכום ומעבירים לתוכו את האורז המסונן.

מפזרים על מצע האורז את תערובת הגזר והדובדבנים.

מוהלים כף שמן עם זעפרן ב- ½ כוס מים ויוצקים על האורז.

מכסים את הסיר מבלי לאטום ומבשלים על אש נמוכה ½ שעה.

גזר מזוגג עם פירות יבשים

מרכיבים:
1 בצל בינוני
5 גזרים פרוסים
2 כפות שמן מכבישה קרה
קורט כורכום
2 כפות משמשים מיובשים
2 כפות צימוקים או אוכמניות מיובשות
כף סוכר חום
כף חומץ
½ כוס מים
פלפל שחור
מלח ים

הכנה:
פורסים לפרוסות דקות את הבצל והגזר ומזהיבים בסיר עם שמן וכורכום.

חותכים לקוביות את המשמשים ומערבבים עם הצימוקים לתוך הגזר.

לאחר שהגזר רך למחצה מערבבים לתוך הסיר סוכר, חומץ ומים.

מתבלים ומבשלים 10 דקות עד לצמצום הנוזלים.

סלט כרוב, פירות יבשים ואגוזים

מרכיבים:
1 כרוב קטן
½ כוס אגוזים קלויים
2 כפות צנוברים
כף קצח
כף שומשום מלא
3 כפות רוטב מיונית ביתית (מתכון הבא)
½ כוס שמיר קצוץ
½ כוס פירות יבשים – לפי בחירה

הכנה:
חותכים את הכרוב לרצועות דקות ומניחים בקערה.

משחימים את האגוזים והצנוברים במחבת ללא שמן ומפזרים כשפושר על הכרוב.

בוזקים קצח, שומשום ושמיר על הכרוב ומערבבים עם מיונית ביתית.

חותכים פירות יבשים לקוביות קטנות ומערבבים לתוך הסלט.

רוטב מיונית ביתית

מרכיבים:
ביצה
כוס שמן מכבישה קרה
2 כפות חרדל דיז'ון ללא גרגרים
קורט מלח ים
קורט סוכר חום
כף חומץ
כף מיץ לימון

הכנה:
מקציפים במערבל ביצה, שמן וחרדל.

כאשר המיונית נוקשה מערבבים בעדינות עם מלח, סוכר, מיץ לימון וחומץ.

חזה עוף באגוזים ופירות יבשים

מרכיבים:
500 גרם חזה עוף
2 כפות רוטב סויה
3 כפות יין מתוק
1 בצל גדול
תפוח עץ מסוג גרני סמית
2 כפות שמן מכבישה קרה
½ כוס אגוזי מלך קלויים
½ כוס פירות יבשים לפי בחירה
מלח ים
פלפל שחור

הכנה:
חותכים את בשר העוף לרצועות ומשרים בכף רוטב סויה וכף יין כשעה.

פורסים את הבצל והתפוח לפרוסות דקות ומזהיבים בשמן במחבת גדולה.

מוסיפים למחבת את רצועות העוף ומשחימים תוך ערבוב.

מוסיפים לעוף אגוזים ופירות יבשים ויוצקים כף רוטב סויה, יין וכוס מים.

מתבלים, מערבבים ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה עד לריכוך העוף.

פשטידת אטריות מתוקה (קיגל) עם צימוקים

מרכיבים:
250 גרם אטריות מקמח מלא
מלח ים
3 כפות סוכר חום
כף תמצית וניל
כוס צימוקים שטופים
½ כוס אגוזים קצוצים
1 ביצה
½ כוס חלב סויה
1 כף שמן מכבישה קרה
קורט קינמון
קורט אגוז מוסקט

הכנה:
מבשלים את האטריות במי מלח, שוטפים במי ברז ומסננים.

מערבבים את האטריות עם כל המרכיבים בקערה גדולה.

מניחים בתבנית חסינת אש ואופים עד להשחמה.

לפני ההגשה פורסים את הפשטידה ומטגנים קלות כל פרוסה בנפרד.

חיתוכיות תמרים ואגוזים

מרכיבי הבצק:
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
3 כפות סוכר חום
1 גביע יוגורט או ½ כוס חלב סויה
½ כוס שמן מכבישה קרה
¼ כוס מים
קורט מלח ים

"מרכיבי המילוי:
1 חבילה ממרח תמרים
1 כוס אגוזי מלך קלויים
קורט קינמון
1 כפית תמצית וניל
1 כף סוכר חום
¼ כוס מים

מרכיבי הציפוי:
1 כף שמן מכבישה קרה
1 כף סוכר חום

הכנה:
לשים את מרכיבי הבצק במערבל עד לקבלת בצק שנפרד מהדפנות.

בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי המילוי.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח, חותכים ופורשים מחצית ממנו בתבנית מרובעת.

מורחים את המילוי על תחתית הבצק עד לכיסוי מלא ומעליה מצפים בשארית הבצק.

מברישים בשמן את שכבת הבצק העליונה ובוזקים סוכר.

מסמנים חיתוכי ריבועים ואופים את החיתוכיות 45 דקות בחום 170 מעלות.

7/2/2009

אוהבים את האתר? עזרו לנו ליצור עוד מאמרים וסרטונים.
aish.co.il קיים אך ורק בזכות התמיכה שלכם.
התגובות למאמר הנן הדעות האישיות של כותביהן. התגובות מפורסמות בהתאם לשיקול הדעת של המערכת, אנא שמרו על שפה נקיה ואדיבה.

תגובה למאמר:

  • כתובת האימייל לא תוצג.


  • 2000
שלח תגובה
stub