לחצו כאן כדי לעבור לתחילת המאמר
  • פרשת השבוע: נח
הצטרפו לניוזלטר השבועי

לקבלת עדכונים באימייל




מתכוני בריאות לחנוכה

מתכוני בריאות לחנוכה

מתכוני בריאות לחנוכה? מסתבר שיש כזה דבר! מירה אפרתי, תזונאית ומחברת ספרי בישול בריא, לא נרתעת מהבלתי אפשרי לכאורה, ומציעה לנו מתכוני בריאות מיוחדים לחנוכה.

מאת

להגיד חנוכה ובריאות בנשימה אחת, זה כמעט כמו להגיד סופגניה עם מלפפון חמוץ. לא שייך, לא מציאותי, ואולי אפילו קצת מגוחך.

מאז נס כד השמן הקטן, נגזר על כל אחד ואחת מאיתנו לכלות כד קטן כזה בעצמנו במשך שמונת ימי החג. זה משפיע לנו על ההיקפים, זה עולה לנו (תרתי משמע) בצרבות, ואנחנו משלמים על זה בבריאות... ובכל זאת, איך אפשר בלי איזו "לביבה חמה ומתוקה", או לכל הפחות זכר ל"סופגניות נאכל בם לרוב"?

מירה אפרתי, תזונאית ומחברת ספרי בישול בריא, לא נרתעת מהבלתי אפשרי לכאורה, ומציעה לנו מתכוני בריאות מיוחדים לחנוכה:

סופגניות בריאות

מרכיבים:
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס יוגורט
2 ביצים
2 כפות סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
שמן מכבישה קרה לטיגון עמוק
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:
טורפים את כל המרכיבים חוץ מהשמן ואבקת הסוכר לבלילה חלקה.

מחממים שמן בסיר בינוני וכאשר חם מאד יוצקים לסיר כפות שטוחות של הבלילה.

כאשר הסופגניות מושחמות קלות – הופכים ומטגנים עד להשחמת הצד השני.

מטגנים בדרך זו את כל הבלילה מניחים בקערת הגשה ובוזקים אבקת סוכר.

סופגניות גבינה אפויות

מרכיבים:
1 כוס גבינה לבנה אורגנית
1 כוס קמח מלא
½ כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
½ כוס טופו מגורר
4 כפות שמן מכבישה קרה
2 ביצים
1 כוס יוגורט
קורט מלח ים
אבקת סוכר לציפוי

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים לבצק חלק ויוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ.

מניחים את כדורי הבצק בגביעי נייר לאפיה ומסדרים את הגביעים בתבנית אפיה.

אופים בחום 170 מעלות למשך 30 דקות, מניחים בקערה ובוזקים אבקת סוכר.

מגישים בליווי קעריות של דובדבנים חמוצים/מתוקים ויוגורט מומתק קלות.

לטקעס – לביבות תפוחי אדמה

מרכיבים:
3 תפוחי אדמה גדולים
2 בצלים בינוניים
3 כפות קמח מלא
2 ביצים
קורט מלח ים
קורט פלפל שחור
שמן מכבישה קרה לטיגון
קורט כורכום

רוטב:
2 כוסות יוגורט
2 בצלים ירוקים קצוצים
קורט מלח ים

אופן ההכנה:
מקלפים ומגררים את תפוחי האדמה והבצל במגרדת גסה ומניחים בקערה.

מערבבים עם קמח וביצים ומתבלים במלח ופלפל.

מחממים במחבת שמן מתובל בכורכום ומניחים כפות גדושות של תערובת במרחקים קטנים.

מטגנים את הלביבות עד להשחמה משני הצדדים ומעבירים לצלחת הגשה.

מערבבים את מרכיבי הרוטב ומגישים בקערית ליד הלביבות.

לביבות תירס

מרכיבים:
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
2 ביצים
1 כוס יוגורט
קורט מלח ים
קורט פלפל שחור
1 כוס גרעיני תירס
שמן מכבישה קרה לטיגון

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים חוץ מהתירס לבלילה חלקה.

מוסיפים את גרעיני התירס ושתי כפות שמן לבלילה ומערבבים.

מניחים כפות מלאות בלילה במחבת משומנת ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה קלה.

20/12/2008

אוהבים את האתר? עזרו לנו ליצור עוד מאמרים וסרטונים.
aish.co.il קיים אך ורק בזכות התמיכה שלכם.
התגובות למאמר הנן הדעות האישיות של כותביהן. התגובות מפורסמות בהתאם לשיקול הדעת של המערכת, אנא שמרו על שפה נקיה ואדיבה.

למאמר זה התפרסמו: 2 תגובות ב-2 דיונים

(2) אנונימי, 30/11/2010 11:16

נכון אך מה את רוצה שישימו? סלט חסה? אולי זה ממזער את הנזק...

(1) מוצרי בריאות?!, 28/11/2010 22:21

קשה לומר שיוגורט, ביצים, קמח לבן וטיגון בשמן הם אלמנטים בריאים

האם אין מתכונים בריאים באמת, ללא ניסיון להתאימם לנורמות חברתיות ישנות. כוס של קמח מלא עדיין לא הופכת מוצר לבריא יותר

תגובה למאמר:

  • כתובת האימייל לא תוצג.


  • 2000
שלח תגובה
stub