רשימת תפוצה
האתר בעבודות תחזוקה מצטערים על אי הנוחות הזמנית, נשוב בקרוב!

הורות

אמהות, תנו לאבות את ההערכה המגיעה להם

י״א בתמוז ה׳תשע״ח י״א בתמוז ה׳תשע״ח 24/06/2018 | מאת עדינה סוקלוף

דרכים להערכת תפקידו של בעלך כאב הבית.

מכרה שלי הייתה הראשונה להצביע בפניי על כך שמחברי סדרת הספרים The Berenstain Bears (הדובים ברנשטיין- ספרי קריאה לילדים קטנים) מאירים את אבא דוב באור שלילי. רק אמא דובה יודעת את התשובות הנכונות, יודעת איך לגדל את הילדים ואיך לשמור על קור רוח. "אבא דוב", היא אמרה, "מצטייר כמו אידיוט". מעולם לא חשבתי על כך קודם לכן, אולם כשהקראתי את הספרים לילדיי (הם אהבו אותם!) התחלתי לשים לב על מה היא מדברת.

אבל לא מדובר רק בספרים אלה. סירוס גברים ובדיחות על חשבון האבות נפוצות מאוד באקלים התרבותי של ימינו. וכשחברות נפגשות, כמה זמן חולף עד שאנו מתחילות "ללכלך" על הגברים בחיינו?

יום האב שחל לפני שבוע בארה"ב, הוא הזדמנות נפלאה לחשוב מחדש על האופן שבו אנו מדברים אל ועל אבות ילדינו.

להלן חמש רעיונות להעריך את תפקידו של האבא בבית.

1. אבות הם חשובים:
עצוב שאני בכלל צריכה להתייחס לנקודה הזו, אולם אבות הם חיוניים. מחקרים הראו שילדים שיש להם אבות מטפחים ומעורבים בחייהם הם בעלי IQ גבוה יותר ומצליחים יותר בלימודים. דמות אב שמהווה דוגמה ומופת עוזרת לילדים להתמודד עם הלחצים והתסכולים של בית הספר בקור רוח, כך שיש להם פחות בעיות התנהגותיות. יש להם גם פחות סיכויים להסתבך בצרות מחוץ לבית הספר ולרוב הם יותר חברותיים ומקובלים. ילדים צריכים לראות את הכבוד וההערכה שאמותיהם רוחשות לאבותיהם. זה עוזר להם להרגיש בטוחים ואהובים כששני ההורים דואגים זה לזה. הן אבות והן אמהות אחראים לשמירה על מערכת יחסים אוהבת וחיובית זה עם זה.

נשים אינן היחידות שזקוקות להערכה. גברים אינם רוצים שיתעלמו מהם, גם הם זקוקים להכרה על כל מה שהם עושים.

2. התגוששות היא דבר טוב:
כן, אני יודעת, קשה לנו הנשים להבין זאת, אבל זה נכון. התבוננתי (בשיניים חשוקות) בשעה שבעלי השליך את התינוקות שלנו באוויר, סחרר אותם והעניק להם רכיבה פראית על "סוס" עד שכל הצדדים היו מותשים. כשהם גדלו, היו גם אי אלו היאבקויות.

בעבר הייתי מתרגזת על כך, אולם אז הסתבר לי שמחקרים מצאו שיש בכך תועלת. התגוששות מלמדת את הילדים להתמודד עם תוקפנות מבלי לאבד שליטה על רגשותיהם. פעמים רבות, הדבר מעניק לבנים את הגירויים החושיים שהם זקוקים להם, בדרך בטוחה. הדבר גם מסייע לבנים להוציא את הכעס והאנרגיה העודפת שלהם בהשגחת מבוגר אחראי.

3. עידוד עצמאות:
אבות משחקים תפקיד חשוב בכך שהם מלמדים ילדים להיות עצמאיים, כמו גם כישורי חיים נוספים. אב שדוחף את ילדיו לעשות דברים בכוחות עצמם מעודד נטילת סיכונים ומעניק לילדיו את הביטחון לצאת לעולם. אבות בדרך כלל טובים יותר בהדגשת הכללים, הצבת גבולות ואכיפת משמעת, מה שמקנה לילדים חוש צדק ויכולת להבדיל בין טוב לרע. הדבר מסייע לילדים להרגיש בטוחים, כך שבבוא היום הם יידעו כיצד להיאבק על העקרונות שלהם. ילדים שיש להם מערכת יחסים קרובה עם אבותיהם, הם פחות רגישים ללחץ חברתי, מסוגלים להציב לעצמם מטרות ברות-השגה ויש להם סיכויים נמוכים יותר להיכנס למערכות יחסים מתעללות.

4. ניתן ללמד אותו מיומנויות הורות חדשות:
אמהות יכולות לעתים לחוש מתוסכלות ממיומנויות ההורות של בעליהן. אם את רוצה להכניס מדיניות הורית חדשה לביתך, הטוב ביותר יהיה שתאמצי אותה קודם בעצמך. הצבת מודל להתמודדות מוצלחת עם ילדייך היא דרך שיכולה לעשות רושם משמעותי.

את יכולה גם לשוחח עם בעלך על קושי ספציפי בהורות שאולי יש לכם. נסי לא להיות שתלטנית ובקשי את חוות דעתו:
"אני יודעת שיש לנו את הקושי עם מיקי לגבי הכנת שיעורי בית. אתה חושב שכדאי לדבר עם המורה שלו? אתה חושב שאנחנו צריכים לעזור לו יותר עם השיעורים? שמעתי שאם נשבח אותו על מה שהוא כן עושה טוב זה יכול לעזור לו. זה נשמע לך?"

זה אולי מרגיש מזויף, אבל יש בפנייה זו יותר כבוד. מנסיוני ראיתי שבעלי פתוח מאוד לרעיונות שלי, אם אני מאפשרת לו לומר את שלו, בכנות, בלי מניע או אג'נדה סמויים. כמו כן למדתי שאנחנו זקוקות לחוות דעתו של גבר. גם הם אוהבים את הילדים שלהם ויש להם כמה רעיונות נהדרים ביחס אליהם. אנחנו פשוט צריכות להקשיב באמת למה שיש להם לומר (וכמובן, זה תקף לגבי שני הצדדים!).

5. הימנעי מביקורת:
אין דבר שמרגיז גבר יותר מכך שאשתו מבקרת אותו או מנדנדת לו, גם אם יש לה סיבה לגיטימית, כגון מיומנויות ההורות שלו. בנוסף, אם את מבקרת את מיומנויות ההורות של בעלך מול ילדייך, הדבר עלול להתפרש כחוסר כבוד. ילדים עלולים לקלוט זאת גם כן.
אם לא מדובר באלימות גופנית או מילולית, ראוי לתמוך בהחלטותיו של בעלך ובצורת ההורות שלו, גם אם את אולי לא מסכימה עם השיטות שלו. ילדים מרגישים בטוחים יותר כשהוריהם פועלים ביחד כצוות.

עוד בנושא הורות

עמותת לצדכם- http://www.byourside.org/ -עמותה למען הגברים בישראל.

מאמרים נבחרים

1 2 3 576

Donnez du pouvoir à votre voyage juif

Inscrivez-vous à l'e-mail hebdomadaire d'Aish.com

Error: Contact form not found.

הצטרפו לניוזלטר השבועי

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן