איך אני יכולה לומר שלום, כשמעולם לא זכיתי לומר ברוכים הבאים?

מאת לאה אהרונסון

לא קל להיפרד; תמיד קשה לומר שלום. אני חוששת שלעולם לא אראה שוב את האדם ממנו אני נפרדת. אבל מצד שני, אני תמיד יכולה להתקשר ולשלוח אי-מייל - אז הפרידה לא חייבת להיות כל כך קשה.

אבל מה קורה אם אותם האנשים כבר לא נמצאים יותר? כשהם סיימו את 120 השנים שלהם והלכו לעולמם? אז אני אומרת שלום, והפעם זה לתמיד. הם כבר לא כאן כדי שאוכל לשתף אותם בדברים שעוברים עליי, כדי לתמוך בי או כדי להשתתף בצערי. אני לא יכולה ליצור איתם קשר ישיר. אני יכולה להתפלל לעילוי נשמתם, אבל זה לא מספק; זה חד צדדי. מאוד עצוב לי להגיד שלום כזה למישהו.

ומה לגבי מצב שבו האדם בעצם מעולם לא היה? הם היו קיימים רק בדמיונות, אך אינם בשר ודם. רק ייחלתי להם. איך אני יכולה לומר 'שלום' כשמעולם לא ניתנה לי ההזדמנות לומר 'ברוכים הבאים'? כשמעולם לא שוחחנו או נגענו ממש.

ילדי החלומות שלי הביאו הביתה יצירות מקסימות מהגן, ואני תליתי אותן על המקרר

אבל בחלומותיי כן נגענו. בחלומותיי זה היה אמיתי. החזקתי אותם ועִרסלתי אותם. הם היו כל כך חמודים! לחלקם היה שיער מתולתל, לחלקם חלק; חלקם היו בלונדיניים (כמוני, אמם) ולחלקם שיער חום בהיר (כמו לאביהם). הם חייכו וגִרגרו. חגגנו את הברית או הקידוש... ואני אפילו הרשיתי לעצמי לחלום על החתונות שלהם. הם למדו ללכת. ילדי החלומות שלי הביאו הביתה יצירות מקסימות מהגן, ואני תליתי אותן על המקרר. בחלק מהחלומות, הם היו תאומים – מובן שבן ובת! אז חגגנו גם ברית וגם קידוש... ובחלומות הפרועים ביותר אפילו היה לנו פדיון הבן. ואו – מי לא הגיע! הגיעו המונים לאירוע הזה. אבל יותר מזה, אלה היו חגיגות גלובאליות; אם לא יכולתם להגיע לאירוע בעיר שלנו, חגגתם אותו בעיר שלכם; במקומות כמו ירושלים, היו חגיגות בכמה שכונות. בחלומותיי, השמחה שלנו הביאה עמה אחדות מדהימה.

הילדים האלה היו קיימים – הם נראו כל כך אמיתיים. עד שהתעוררתי וגיליתי שזה רק חלום. זה היה חלום שחזר על עצמו במשך 25 שנים, בצורה זו או אחרת. הפרטים אולי השתנו, אבל הסיפור הבסיסי נשאר זהה: נכנסתי להריון, ילדתי, חבקתי תינוק בריא והשתתפתי בחגיגות שבאו בעקבותיו.

אבל זה לא קרה מעולם. אף פעם לא אמרתי ברוך הבא, וכעת הגיע הזמן להיפרד. שלום לילדים הפוטנציאליים, שלום לשלב בחיי שאִפשר לזה לקרות, שלום לחלומות.

אני לא רוצה להיפרד מהחלומות. אני לא רוצה להיפרד מהפוטנציאל שלי ליצור חיים. המציאות דוחקת אותי לשלב הזה... זה כמו לדחוף יותר מדי דברים למזוודה וללחוץ. אני מרגישה לחץ מזה שאני חייבת להגיד שלום לפני שאני מוכנה.

הפעם האחרונה שהרגשתי לחץ כזה הייתה כשסבא שלי ע"ה נפטר. הייתי רק בת 17 – הוא עזב מוקדם מדי. לא הייתה לי ברירה; הייתי חייבת להגיד שלום באותו יום בתחילת הסתיו, ומעולם לא ראיתי אותו שוב. לא הייתי מוכנה לכך – אך ה' לקח אותו בכל מקרה. זה היה הזמן של אלוקים, לא שלי.

אני נמצאת על לוח הזמנים של אלוקים, בחוכמתו האינסופית, והוא החליט שזה הזמן להיפרד מן היכולת לייצר חיים

זה אותו הדבר עם הפרידות האלה. אני נמצאת על לוח הזמנים של אלוקים בחוכמתו האינסופית, והוא החליט שזה הזמן להיפרד מן הילדים שלעולם לא יהיו לי. יש לו תוכנית עבורי, והיכולת הביולוגית ליצור חיים אינה חלק מתוכניתו. קשה לי מאוד לקבל את התוכנית הזאת. אני תוהה עליה. אני נלחמת בה. כואב לחיות את הרעיון הזה. אני עצובה. אני אומרת שלום במצב הקשה ביותר שיכול להיות... לא אוכל ליצור עמם קשר רגיל. אפילו לא אוכל להתפלל על נשמותיהם, משום שהן מעולם לא היו.

אבל אולי, רק אולי, הן כן היו... בגלגול קודם. אולי יום אחד בעתיד, כשה' יגלה את תוכנית האב שלו, אני אפגוש את כל אותן נשמות ואגלה שאיכשהו כן הייתי מסוגלת ליצור חיים. או אולי תוכנית האב הייתה שעזרתי לאחרים ליצור חיים, וכשאפגוש את הנשמות האלה הן יכירו בי כחלק משושלתם.

אני יכולה, עדיין, לקוות למשהו. גם אם זו לא האימהות הזו המסוימת שחלמתי עליה. גם אם אינני יודעת בדיוק למה אני מקווה.

כי בתקווה, יש חיים. אם אחיה את התקווה, אוכל להיפרד בשלווה. ובלי כאב, אלמד לומר שלום.

פורסם ב: 3/1/2009

aish.co.il קיים בזכות התמיכה שלכם. לחצו כאן כדי לתרום לאתר.

תגובות למאמר: 10

  • (10) הילה, 26/2/2009

    אל תוותרי על האמהות

    קראתי פעם רעיון יפה מדברי הרבנית עידית איצקוביץ, בתקופה שבה ציפיתי לפרי בטן הדברים מאוד עודדו אותי. אמהות- היא שם כולל ליצרית יש מאין, להבאת חיים. אם מתמקדים בצורך הזה שלנו, הנשים,
    ומנסים ליצור בתחומים שונים, כל אחד לפי כשרונותיו, אז הצורך הזה בנפש מקבלאיזשהו מענה. בתקופת הממתנה שלי החלטתי שאני לא מחכה "לדוור" אלא עושה ויוצרת, מנסה בכל מאודי להביא חיים לעולמו של הקב"ה היום אני מבינה שרק התפיסה הזאת הצליחה להרים אותי מהבוץ ששקעתי בו... שנזכה לביאת גואל ויתגשמו כל החלומות והמשאלות...
    לבי אתך, אחות יקרה!
    אל תשכחי מי עומדות אתך בשורה: האמהות הקדושות: שרה, רבקה, רחל ולאה ועוד נשים גדולות ועצומות שנתנסו בנסיון הקשה הזה...

  • (9) יעל, 21/1/2009

    מרגש

    קראתי. נוגע ללב.

  • (8) שירה, 12/1/2009

    תגובה למגיבה 4

    עברתי כמה שנים של טיפולים ולא הצלחתי להרות. לבסוף הפסקתי עם הטיפולים אבל לא הרפתי ולא השלמתי עם המצב. מעולם לא התפללתי על משהו בעוצמות כמו שהתפללתי לפרי בטן. כשהריתי,באופן טבעי לבסוף, בעלי אמר לי שכנראה הלחצתי את הקב"ה. פשוט התפללתי יום ולילה בבכיות עצומות.
    אחרי הלידה של בני היה לי ברור שזהו, כבר לא יהיו לי יותר ילדים והשלמתי עם זה באופן מוחלט, כל כך מוחלט שכשהריתי פעם נוספת (גם הפעם באופן טבעי) גיליתי את זה רק בחודש שלישי לערך, כי מי חשב שההרגשה הלא טובה והחולשה זה הריון?
    אז באמת נסתרות דרכי ה'', ומהניסיון שלי למדתי שאסור אבל אסור להשלים עם זה שלא יהיו לנו ילדים אלא להתפלל מהמקום הכי עמוק, מהרחם לילד. מפתח הילודה אצל הקב"ה ואנחנו חייבים אבל חייבים להתפלל בזעקה של ממש.
    מאחלת לכל אותן נשים שמחכות, שיזכו לפרי בטן במהרה בימנו, אמן.

  • (7) אילנה, 10/1/2009

    נגעת בי ודברת אלי .

    גיסתי באמצע שנות ה40 לחייה וכבר אימצה עם אחי 2 תינוקות מתוקים שגדלו.
    אני אישית מזדהה עם הכתוב וממש משלימה עם מצבי, אלא שאם אהרה אשמח מאוד.

  • (6) חנה, 8/1/2009

    דרכך זכיתי ללמוד שעור גדול בגעגועים לבית המקדש

    ככה צריכה להראות הכמיהה שלנו. אין לנו ואנחנו חולמים. הלוואי ונזכה לישועות פרטיות עבורך ועבור כל מי שצריך והרבה ישועות כלליות

  • הצג את כל התגובות

תגובה למאמר:

  • הצג את שמי?

  • השם והכתובת נשמרים במערכת במקרה ולצוות האתר תהינה שאלות בנוגע לתגובה שלכם, ובשום אופן אינם מועברים הלאה.


  • * שדה חובה2000
שלח תגובה

אודות המחבר

לאה אהרונסון

המחברת שכותבת בשם עט עוסקת בכתיבה טכנית. היא מחלקת את שעות הפנאי שלה בין כתיבה טכנית, טיולים ושחייה.

מאמרים נוספים:

מודעות חסות