רשימת תפוצה
האתר בעבודות תחזוקה מצטערים על אי הנוחות הזמנית, נשוב בקרוב!

תובנות מהחיים

מה בין מנהיג טוב למנהיג מצוין?

י״ט באדר ה׳תשס״ט י״ט באדר ה׳תשס״ט 15/03/2009 | מאת אמונה ברוורמן

רק נרוויח אם נשכיל לפתוח את עצמנו לניסיון ולידע של הזולת, ורק נצמח מבחינה רוחנית אם נכרה אוזן לתובנות אחרות מלבד אלה של עצמנו.

נראה שבכל יום מתפרסם ספר חדש בנושא מנהיגות בעולם העסקי. חלק מהספרים נרכשים על ידי אנשים המשתוקקים למצוא דרך בדוקה להתעשרות מהירה. אבל היתר, כך נראה לי, נמכרים לאלה שרוצים להתקדם לעמדות הנהגה אבל לא יודעים איך, או אלה שכבר נמצאים בעמדות הנהגה, אבל מרגישים שהם לא משתמשים בהן ביעילות.

באופן כללי, אני מאמינה ש"מנהיגים גדולים לא נהיים, אלא נולדים"; כלומר, שהמניע, האמביציה, האופי והמיומנויות האנושיות שנדרשות כדי להיות מנהיג מצוין - טבועים בדם. אבל בכל זאת, אנחנו יכולים להוסיף לכך כמה כוונונים עדינים.

יתכן שאחת מהתכונות החשובות ביותר במנהיג אמיתי, היא היכולת להקשיב לזולת ולתת לו להרגיש שמקשיבים לדבריו. כשאנשים מרגישים שבאמת מקשיבים להם, הם יהיו מוכנים ללכת אחריך באש ובמים - אפילו במחיר הקרבה אישית משמעותית. מחקר חדש מגלה שרובנו מעדיפים לקבל הכנסה נמוכה יותר, אם נרגיש מוערכים יותר בעבודה. מנהיג גורם למועסקיו להרגיש ככה, כשהוא מתייחס לתרומתם ולרעיונותיהם.

תלונה שמושמעת לעתים קרובות על נשיאים וראשי ממשלות היא, שהם לא מקשיבים לדעתו של אף אחד אחר. אנחנו מוכנים לקבל הרבה חסרונות אישיים או מוסריים – אבל לא את זה.

מנהיגים טובים צריכים להקשיב – ולהגיב. פעם הוזמנתי למפגש של ארגון שלא למטרות רווח, שנועד לתכנן את קמפיין גיוס הכספים הבא שלהם. המון רעיונות יצירתיים ושקולים היטב נשמעו ונדונו שם. לאחר מעשה, גילינו שהאירוע היה מבוים ומתוכנן מראש. הפגישה נועדה כדי להעניק לאלה שקשורים לארגון "תחושת מעורבות". טוב, בהחלט קיבלנו "תחושה", אבל לא "מעורבות". כל משתתפי האירוע חשו מנוצלים ומושפלים, ונמנעו משיתוף פעולה מעשי נוסף עם הארגון.

כדי להשיג גדולה, צריכים להסיט את המיקוד מעצמנו אל הזולת

מנהיגים אפקטיביים מיישמים רעיונות של אחרים – ונותנים להם את מלוא הקרדיט על כך. זה נותן לכולם חלק בהצלחת העסק או המטרה, ויחד עם זאת מעלה את קרנו של המנהיג.

יש מנהיגים שפועלים תחת האשליה שהכל חייב לבוא מהם. אבל אלה שמקשיבים באמת לזולתם הם אהובים ואהודים יותר, וכמובן שהארגון שבהנהגתם גם משגשג יותר. לא כל כך מפתיע שאדם אחד לא יכול לחשוב לבד על כל הרעיונות וההמצאות. כשהוא נותן מקום לאחרים, כולם יוצאים נשכרים.

זה נכון גם בחיינו האישיים והרוחניים. כשאנחנו מותירים מקום לזולת, אנחנו יוצאים המרוויחים העיקריים. בהקשבה לאחרים, אנחנו יוצרים מערכות יחסים אמיתיות. בתגובה לאחרים, אנחנו נותנים להם להרגיש שמקשיבים להם ובכך מעמיקים את הקשר יותר. ומי יודע, אולי אפילו נלמד כמה דרכים טובות יותר, נקבל קצת עזרה בחינוך הילדים או כמה כלים מוצלחים לנישואין – אולי אפילו איזה טיפ בבישול!

חשוב להתמקד במיומנות הבסיסית הזאת בכל אספקט הנהגתי בחיינו. רק נרוויח אם נשכיל לפתוח את עצמנו לניסיון ולידע של הזולת, ורק נצמח מבחינה רוחנית אם נכרה אוזן לתובנות אחרות מלבד אלה שלנו, ובסופו של דבר לחוכמה של א-לוהים עצמו.

ספרי עסקים אינם עוסקים במנהיגים טובים, אלא במנהיגים מצוינים. כדי להשיג גדולה, צריך להסיט את המיקוד מעצמנו אל הזולת. אולי מספיק מנהיג טוב כדי לנהל חברה מצליחה. אבל מי שמקשיב לאחרים בלי להתחשב במעמד שלו, מי שעניו ונכון לקבל את דברי זולתו, וכתוצאה מכך את דברי הא-ל- הוא מנהיג מצוין. ואת הספר הזה יהיה שווה לקרוא.

 

מאמרים נבחרים

1 2 3 576

Donnez du pouvoir à votre voyage juif

Inscrivez-vous à l'e-mail hebdomadaire d'Aish.com

Error: Contact form not found.

הצטרפו לניוזלטר השבועי

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן